«Έπεσε» στο δικαστήριο η υπόθεση ξυλοδαρμού δεσμοφύλακα των Κεντρικών Φυλακών, μετά την αλλαγή της μαρτυρίας του τελευταίου.  Η υπόθεση είχε σημειωθεί το 2016 και κατηγορουμένος ήταν ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, που καταδικάστηκε σε πέντε διαδοχικά ισόβια για το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας.
 
 Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε δε τότε το φως της δημοσιότητας, το κράτος ανέθεσε σε δεσμοφύλακα να συνοδεύσει 11 βαρυποινίτες στην εκκλησία των Φυλακών και καθ’ οδόν δύο από αυτούς φερόταν να  του είχαν επιτεθεί, προκαλώντας του κατάγματα στο πρόσωπο. Σε ότι αφορά τον δεύτερο κατάδικο που είχε εμπλοκή και θα έπρεπε να βρισκόταν στο εδώλιο, υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία τον είχε απελάσει κατά λάθος.
 
Όπως αποκαλύπτει ο REPORTER, κατά τη σημερινή δικάσιμο ως μάρτυρας κλήθηκε ο δεσμοφύλακας, ο οποίος ενώ στην κατάθεση του έδειχνε τον Μαμαλικόπουλο ως ένα από τα δύο πρόσωπα που τον χτύπησαν, αφού παρακολούθησε ξανά το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ανέφερε εν τελει ότι ο ισοβίτης προχώρησε στην κίνηση που απεικονίζεται στο βίντεο, για να τον προστατεύσει και όχι για να τον περιορίσει με σκοπό να τον χτυπήσει ο δεύτερος κατάδικος.
 
Επομένως, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, όπου ισχυρίστηκε πως δε χτύπησε τον δεσμοφύλακα, υποστηρίζοντας πως ο δεσμοφύλακας χτύπησε πρώτος τον συγκρατούμενό του.
 
Μετά την αλλαγή της μαρτυρίας του δεσμοφύλακα, η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Αντιγόνη Μιχαήλ, αιτήθηκε όπως διακοπεί η δίκη και ανασταλεί η ποινική δίωξη του ισοβίτη.   
 
Σημειώνεται ότι η Αστυνομία παρόλο που είχε στην κατοχή της και παρακολούθησε τα βίντεο, προχώρησε στη δίωξη του ισοβίτη για την υπόθεση, ενώ την ίδια ώρα απέλασε τον συγκρατούμενο του. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι είχε προκληθεί σάλος για την εν λόγω υπόθεση, καθώς η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο ξυλοδαρμού του δεσμοφύλακα, με τη διεύθυνση των φυλακών να ζητεί από την Αστυνομία τη διεξαγωγή έρευνας για τη διαρροή του.
 
Πηγή: philenews