Όσες διαφωνίες και να είχες με τον Δημήτρη Χριστόφια, δεν μπορείς να μην του πιστώσεις ότι αγωνίστηκε για το καλό της πατρίδας του, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, στο πλαίσιο συνάντησης του στη Λεμεσό με τον Κούρδο εκζητούμενο από τις γερμανικές αρχές Τσερκέζ Κορκμάζ, ο κ. Περδίκης είπε πως “αποχαιρετούμε τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην πολιτική μέσα από το κόμμα του και με μια ζωή προσφοράς από τη δική του θέση”.
 
Ο κ.Περδίκης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του τέως Προέδρου καθώς και προς το ΑΚΕΛ, σημειώνοντας πως “όσες διαφωνίες και να είχες με τον Δημήτρη Χριστόφια, δεν μπορείς να μην του πιστώσεις ότι ήταν ένας αγωνιστής της Αριστεράς και ότι αγωνίστηκε για το καλό της πατρίδας του”.
 
“Θα τον τιμήσουμε με την παρουσία μας στην κηδεία στο πιο ψηλό επίπεδο”, συμπλήρωσε.
 
Αναφερόμενος στην συνάντηση σου με τον Τσερκέζ Κορκμάζ, που πραγματοποιήθηκε στο Κουρδικό Πολιτιστικό Κέντρο “Θεόφιλος”, ο κ.Περδίκης είπε πως “η επίσκεψη μας εδώ είναι για να δείξουμε τη συμπαράσταση μας στον Τσερκέζ Κορκμάζ και να στείλουμε μήνυμα στην Κυπριακή Δημοκρατία να αναλάβει τις ευθύνες της”.
 
“Είναι ένας άνθρωπος ειρηνικός, έχει το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα και όσα χρόνια ζει στην Κύπρο δεν έχει πειράξει ούτε μύγα”, συμπλήρωσε.
 
Η συμπεριφορά του, συνέχισε, είναι καθόλα νόμιμη και εξέφρασε τη θέση πως οι κατηγορίες που του προσάπτουν οι γερμανικές αρχές “είναι γελοίες, όπως η ενοικίαση λεωφορείων για νόμιμες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Κούρδων ή για ενοικίαση νόμιμου γραφείου των Κούρδων στο Αμβούργο. Όλες οι δραστηριότητες του ήταν νόμιμες”.
 
Ο Γιώργος Περδίκης είπε πως φαίνεται πως η διαδικασία εξελίσσεται σε μια πολιτική δίκη που μεταφέρεται στην Κύπρο και διαμήνυσε ότι “είναι ευθύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας να υποστηρίξει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να τερματίσει τη διαδικασία παράδοσης του στη Γερμανία”.
 
Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, η ακροαματική διαδικασία για έκδοση του Τσερκέζ Κορκμάζ, ο οποίος είχε συλληφθεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας στις 21 Μαρτίου, καθώς εναντίον του εκκρεμούσε το ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές.
 
Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ