Για κανονισμούς σχολείων που πρέπει να γίνουν πράξη και αφορούν την παραβατικότητα των μαθητών, έκανε λόγο ο ΓΓ της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους.
 
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Συχνότητα» του ACTIVE, ο κ. Χαραλάμπους, σχολίασε το περιστατικό με βανδαλισμούς σε Δημοτικό Σχολείο, όπου μάλιστα, μαθητές κλείδωσαν σε αίθουσα και δύο εκπαιδευτικούς.
 
Όπως εξήγησε, τις φωτογραφίες και το περιστατικό, δεν το έφεραν στη δημοσιότητα για να καταδικαστούν κατ΄ανάγκη οι 4-5 μαθητές, αλλά για να δουν το γιατί γίνονται αυτά τα πράγματα και ποιος είναι ο λόγος που μεγαλύτεροι μαθητές κάνουν ζημιές σε άλλα σχολεία.
 
 
Ο ΓΓ της ΠΟΕΔ αποκάλυψε μάλιστα πως εδώ και δύο χρόνια, συντάχθηκαν κάποιοι κανονισμοί για τα σχολεία, μετά από διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας, των εκπαιδευτικών οργανώσεων, αλλά και των Οργανωμένων Γονέων. Οι κανονισμοί αυτοί, όπως είπε, που περιέχουν και θέματα παραβατικότητας, έχουν κατατεθεί στην Γενική Εισαγγελία και «κανείς δεν ξέρει γιατί δεν επανέρχονται για να σταλούν στη Βουλή και να ψηφιστούν».
 
Οι κανονισμοί αυτοί, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, μέτρα που βοηθούν το σχολείο να αντιμετωπίσει παραβατικές συμπεριφορές, τόνισε. Πρόσθεσε παράλληλα πως όταν σε τέτοιες ηλικίες μιλάμε για τέτοιου είδους παραβάσεις, ίσως τότε στο μέλλον να υπάρχουν χειρότερα πράγματα.
 

Πηγή: philenews