Στη δημιουργία νέου branding και στην ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού, στοχεύει το δεκαετές πλάνο για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου. Μέσα από συγκεκριμένες δράσεις που θα αναληφθούν, θα υλοποιηθεί η Εθνική Στρατηγική Τουρισμού μέχρι το 2030.
 
Το πλάνο της Κυβέρνησης καλύπτει όλες τις πτυχές της Στρατηγικής όπως, για παράδειγμα, την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, τη βελτίωση της συνδεσιμότητας, τη δημιουργία νέου branding, τον εμπλουτισμό της τουριστικής εμπειρίας, τον τομέα του μάρκετινγκ και άλλα. Σημειώνεται πως η υλοποίηση της στρατηγικής για τον τουρισμό χωρίζεται στα εξής τρία στάδια:
 
  • Βραχυπρόθεσμο (2019 – 2022)
  • Μεσοπρόθεσμο (2023 – 2025)
  • Μακροπρόθεσμο (2026 – 2030)
 
Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής για τον τουρισμό έγινε με την παρουσίαση του δεκαετές πλάνου από τον υφυπουργό Τουρισμό Σάββα Περδίο στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σημειώνεται πως για την υλοποίηση της στρατηγικής χρειάζεται η συνδρομή όλων των Υπουργείων, καθώς σε αυτή περιλαμβάνονται δράσεις που άπτονται του συνόλου του κρατικού μηχανισμού.
 
 
Για τον εμπλουτισμό του σχεδιασμού τα υπουργεία θα καταθέσουν τις απόψεις τους για την οριστικοποίηση του Εθνικού Σχεδίου και για την τελική διαμόρφωση των τρόπων πρακτικής υλοποίησης των δράσεων που περιλαμβάνονται σε αυτό. Όπως πληροφορείται ο «Φ», πριν από την πλήρη κατάρτιση του πλάνου δράσεων, θα προηγηθεί η εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία θα καταδείξει τις επιδράσεις που θα έχει στο περιβάλλον (φυσικό, αρχαιολογικό, κοινωνικοοικονομικό κ.λπ.) η υλοποίησή του. 
 
Στους σχεδιασμούς είναι και η υλοποίηση της νέας δομής του Υφυπουργείου που θα ισχύσει από τώρα μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη στελέχωσης του Υφυπουργείου. Υπολογίζεται πως η μελέτη θα είναι έτοιμη το 2020. Σκοπός της νέας δομής Υφυπουργείου, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού «είναι να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε όσο πιο σωστά μπορούμε εκμεταλλευόμενοι όλους τους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους της ομάδας μας, χωρίς όμως να βάζουμε περισσότερο βάρος στα οικονομικά του Υφυπουργείου και του δημοσίου».