Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της οδού Ειρηνικού στη Λακατάμια, γράφουν την πιο κάτω επιστολή. 

Με αυτή την επιστολή εμείς οι κάτοικοι της οδού Ειρηνικού εξαπολύουμε δριμύ κατηγορώ κατά του Δήμου Λακατάμιας και ιδιαίτερα κατά της Αστυνομίας με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το πολύ σοβαρό πρόβλημα της επικινδυνότητας του δρόμου στην περιοχή μας. 

Ο αγροτικός αυτός δρόμος (ήταν χωματόδρομος) ασφαλτοστρώθηκε αρχικά για χρήση των κατοίκων της περιοχής και το κόστος το επωμιστήκαμε όλοι. Ο δρόμος έκτοτε έχει υποστεί αρκετές ζημιές και δεν επιδιορθώθηκε καμία φορά, παρά τις συνεχείς μας επισημάνσεις προς τον Δήμο Λακατάμιας ότι έχει καταστεί ακατάλληλος και επικίνδυνος για τα οχήματα.
Με την έναρξη της λειτουργίας του Εμπορικού Κέντρου Nicosia Mall, η κατάσταση του δρόμου έγινε ακόμα χειρότερη εφόσον καθημερινά διακινούνται πέραν των 1500-2000 οχημάτων προς και από το πολυκατάστημα. Το τελευταίο διάστημα δε, το μεγαλύτερο μέρος της διακίνησης γίνεται μέσω της οδού αυτής. Ο δρόμος αυτός είναι πλάτους 2.90 μέτρων, χωρίς πεζοδρόμια, με απότομες στροφές και χωρίς καμιά σήμανση ούτε κυρτώματα για τη μείωση της ταχύτητας, με αποτέλεσμα, λόγω της διπλής κυκλοφορίας να προκαλούνται πολύ συχνά σοβαρά ατυχήματα. Η υπάρχουσα κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα διερχόμενα οχήματα αναπτύσσουν υπερβολικές ταχύτητες άνω των επιτρεπόμενων ορίων λόγω έλλειψης πινακίδων ορίου ταχύτητας και κυρτωμάτων για επιβράδυνση ταχύτητας. Ο δρόμος είναι εντελώς ακατάλληλος για το μέγεθος του κυκλοφοριακού φόρτου που αντιμετωπίζει, τα οχήματα διέρχονται κυριολεκτικά από την είσοδο των κατοικιών μας, θέτοντας καθημερινά τις ζωές μας σε κίνδυνο. Λόγω ανεπαρκούς φωτισμού, δεν μπορούμε να βγούμε έξω από το σπίτι μας το βράδυ χωρίς να κινδυνεύουμε να μας πατήσει κάποιο διερχόμενο όχημα.
Καταγγείλαμε στην Αστυνομία δυο περιστατικά όπου κινδύνευσαν άμεσα οι ζωές κατοίκων από διερχόμενα οχήματα. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε αφού δεν πήραμε τα νούμερα των οχημάτων! Ενημερώθηκαν για την κατάσταση αυτή όλοι οι φορείς (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπουργείο Εσωτερικών Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας, Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Τμήμα Πολεοδομίας και Οικισμών) αλλά το μόνο που έκαναν ήταν να μας ενημερώσουν γραπτώς ότι την ευθύνη για τον δρόμο έχει ο Δήμος Λακατάμιας. Η στάση αυτή μάς κάνει να αναρωτιόμαστε αν είναι λιγότερο σημαντική η ασφάλειά μας από την εξυπηρέτηση πιθανών συμφερόντων του εμπορικού κέντρου.                                                                                                                 
Σε περίπτωση ατυχήματος ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Μήπως πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να αφυπνιστούν οι αρμόδιοι; Ποια θα είναι η θέση του Δήμου Λακατάμιας και όλων των υπολοίπων φορέων που απλά κωφεύουν και δεν παίρνουν καμία ευθύνη για την όλη κατάσταση; Κάθε καθυστέρηση και κωλυσιεργία καθιστά άμεσα υπεύθυνους όλους τους έχοντες την αρμοδιότητα και επομένως την ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Μέχρι τώρα το Τμήμα Οδικής Ασφάλειας δεν επικοινώνησε μαζί μας, ούτε καν προέβη σε επιτόπια αυτοψία προκειμένου να λάβει γνώση για την κατάσταση που του καταγγέλλουμε.
Εκφράζουμε την έντονη οργή και αγανάκτησή μας για την εγκληματική αμέλεια, πρωτίστως του Δήμου Λακατάμιας, όσον αφορά στην ασφάλεια όλων των κατοίκων και διερχομένων στην οδό Ειρηνικού, αλλά και για την πλήρη αδιαφορία του Αρχηγείου Αστυνομίας και του Υπουργείου Εσωτερικών να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Παρόλες τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας προς όλους τους αρμόδιους φορείς, η ανταπόκριση είναι σχεδόν μηδενική, αγγίζοντας πολλές φορές τα όρια της κοροϊδίας.
Φτάνει πια η κοροϊδία κύριοι. Απαιτούμε να αναλάβετε όλοι τις ευθύνες που σας αναλογούν και διεκδικούμε άμεση δράση και σοβαρό προγραμματισμό. Οι κάτοικοι της οδού Ειρηνικού διεκδικούμε τα αυτονόητα, τη δική μας ασφάλεια αλλά και όλων που κάνουν χρήση του δρόμου. Και δεν σκοπεύουμε να θυσιάσουμε τις ζωές μας στον βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων κανενός. 
Γι’ αυτό απαιτούμε να ληφθούν επιτέλους όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, δηλαδή η άμεση κατασκευή σωστού οδικού δικτύου, ώστε να εξαλειφθούν όλοι οι παράγοντες κινδύνου που απειλούν όχι μόνο την ποιότητα διαβίωσής μας, αλλά και την ίδια τη ζωή μας.