Η πιο κερδοφόρα υπερδύναμη της Μαύρης Χήρας; Οι διαπραγματευτικές της ικανότητες. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Scarlett Johansson βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς, κερδίζοντας 56 εκατ. δολάρια.

Σε αυτά περιλαμβάνονται πολλά από τα Marvel money, όπως την οκταψήφια επιταγή για την επερχόμενη ταινία της Black Widow και μια εντυπωσιακή back-end πληρωμή ύψους 35 εκατ. δολαρίων, για το Avengers: Endgame των 2,8 δισ. δολαρίων.

Στη λίστα, τη Johansson συνοδεύουν οι νεοεισερχόμενες Elisabeth Moss και Margot Robbie, καθώς και οι Sofia Vergara και Reese Witherspoon που επέστρεψαν. Όλες μαζί, οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες-ηθοποιοί κέρδισαν συνολικά 314,6 εκατ. δολάρια στο διάστημα 1 Ιουνίου 2018-1 Ιουνίου 2019, προ φόρων και προμηθειών. Το ποσό είναι αυξημένο κατά 69% σε σχέση με το αντίστοιχο του προηγουμένου έτους, αλλά παραμένει χαμηλότερο από τα 588,3 εκατ. δολάρια των ανδρών ηθοποιών.

Η πλήρης λίστα είναι παρακάτω. Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη βασίζονται σε στοιχεία από τις Nielsen, ComScore, Box Office Mojo, IMDB, καθώς και από συνεντεύξεις με insiders της βιομηχανίας. Όλα τα στοιχεία είναι προ φόρων. Οι προμήθειες για τους ατζέντηδες, managers και δικηγόρους (γενικά 10%, 15% και 5% αντιστοίχως) δεν έχουν αφαιρεθεί.

Οι υψηλότερα αμειβόμενες ηθοποιοί παγκοσμίως για το 2019
10. Ellen Pompeo
Κέρδη: 22 εκατ. δολάρια

9. Charlize Theron
Κέρδη: 23 εκατ. δολάρια

8. Margot Robbie
Κέρδη: 23,5 εκατ. δολάρια

7. Elisabeth Moss
Κέρδη: 24 εκατ. δολάρια

6. Kaley Cuoco
Κέρδη: 25 εκατ. δολάρια

5. Jennifer Aniston
Κέρδη: 25 εκατ. δολάρια

4. Nicole Kidman
Κέρδη: 34 εκατ. δολάρια

3. Reese Witherspoon
Κέρδη: 35 εκατ. δολάρια

2. Sofia Vergara
Κέρδη: 44,1 εκατ. δολάρια

1. Scarlett Johansson
Κέρδη: 56 εκατ. δολάρια

Της Madeline Berg

Πηγή: Forbes