Με την κατάθεση νέων μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου η εκδίκαση της υπόθεσης του τραγικού θανάτου της 46χρονης Πετράνα Μίλκοβα από επίθεση σκύλων ροτβάιλερ στη Γεροσκήπου, για την οποία κατηγορείται ο 27χρονος ιδιοκτήτης των ζώων.
 
Γιατρός του Νοσοκομείου Πάφου κατέθεσε ότι η 46χρονη μεταφέρθηκε νεκρή στις Πρώτες Βοήθειες, φέροντας τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος της και μώλωπες και ότι έγιναν όλες οι δέουσες ενέργειες από το νοσηλευτικό προσωπικό μέσα στο ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά της άτυχης εργάτριας.
 
 
Μέλος της Αστυνομίας που κατέθεσε στη συνέχεια, παρουσίασε τον σχεδιασμό που ετοίμασε επί σκηνής και προχώρησε σε αναγνώριση φωτογραφιών. Ο μάρτυρας, μετά από υπόδειξη φωτογραφικού υλικού, είπε πως στην γυναίκα είδε κάποια τραύματα, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει εάν αυτά προκλήθηκαν από δαγκώματα σκύλων. Εξετάζαμε, είπε, στο πλαίσιο των ερευνών όλα τα ενδεχόμενα.
 
Η συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης ορίστηκε για τις 8 Ιουλίου και μέχρι τότε ο 27χρονος θα παραμείνει ελεύθερος υπό τους ίδιους περιοριστικούς όρους.
 
Η 46χρονη κατασπαράχθηκε από σκύλους ροτβάιλερ  στις 22 Φεβρουαρίου 2018, σε αγροτική περιοχή στην Γεροσκήπου. Ο 27χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας και της παράλειψης προφύλαξης έναντι πιθανού κινδύνου από κάτοχο ζώου ο οποίος με τέτοιο αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή ή είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει σωματική βλάβη σε άλλον.