Συμπληρωματικό προϋπολογισμό συνολικού ύψους €232 εκατ. κατέθεσε στη Βουλή η Κυβέρνηση. Σύμφωνα με εισηγητική έκθεση, η επιβάρυνση του δημοσιονομικού ισοζυγίου από την έγκριση της προτεινόμενης πρότασης συμπληρωματικού προϋπολογισμού ανέρχεται στο 1,1% του ΑΕΠ, ενώ επισημαίνεται ότι οι πρόσθετες αυτές πιστώσεις δεν αναμένεται να επηρεάσουν τον δημοσιονομικό στόχο που έχει τεθεί για δημοσιονομικό πλεόνασμα ύψους 3% του ΑΕΠ.
  
Πέραν της αύξησης των δαπανών στην άμυνα που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος αυτού του ποσού, €26 εκατ. προωθούνται για την υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών για έλευση υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο. Επίσης, στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό έχει περιληφθεί κονδύλι ύψους €16,7 εκατ. για το σχέδιο προώθησης οπτικοακουστικής βιομηχανίας λόγω της επιχορήγησης δύο ταινιών που τα γυρίσματα ξεκίνησαν / θα ξεκινήσουν στην Κύπρο και θα ολοκληρωθούν εντός του 2019.        
Επιπρόσθετα, περιλαμβάνεται κονδύλι ύψους €2,6 εκατ. για ζημιές που προκλήθηκαν στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις από θεομηνίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά την περίοδο Μαΐου – Ιουλίου 2018. Άλλο κονδύλι ύψους 650 χιλ. αφορά υπηρεσιακά ταξίδια των αξιωματούχων και των λειτουργών της Προεδρίας και της Βουλής. 

Πρόσθετα €4 εκατ. θα δοθούν στην υπερωριακή απασχόληση αστυνομικών. Περίπου €8 εκατ. θα παραχωρηθούν λόγω της αύξησης του επιδόματος που παρέχεται στους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ €9,6 εκατ. θα δοθούν λόγω της ραγδαίας αύξησης των αιτητών διεθνούς προστασίας καθώς και της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερ. 6/5/2019 για αναθεώρηση των υλικών συνθηκών υποδοχής που παρέχονται στους αιτητές διεθνούς προστασίας από 01/06/2019. €5,2 εκατ. θα δοθούν στους κατοίκους ορεινών κοινοτήτων, ενώ κονδύλι ύψους €2,2 εκατ. περιλαμβάνεται για κάλυψη αυξημένης δαπάνης που προέκυψε λόγω διαγραφής ποσών που αφορούν ΦΠΑ. 

Στα €8,8 εκατ. κοστολογείται η παραχώρηση πρόσθετων πιστώσεων για κάλυψη συμβούλων, αποζημίωσης προσωπικού ΚΟΤ, την αύξηση απασχόλησης έκτακτων εκπαιδευτικών και δαπανών για την εθνική στρατηγική Blockchain. 
Τέλος, περιλαμβάνονται κονδύλια ύψους €13,5 εκατ. για αποστολή ασθενών στο εξωτερικό, €35 εκατ. για εμβόλια και €8 εκατ. σε αναλώσιμα.