Είναι απλό. Η ισότητα θα πρέπει να περιμένει. Βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση, άρα δεν μπορούμε να διαθέσουμε κονδύλια για την εξάλειψη των ανισοτήτων. Η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών για να υπάρξει χρειάζεται οικονομική ευμάρεια. Δεν μπορούμε να κόψουμε ας πούμε από τις λιμουζίνες των αξιωματούχων που μόλις χθες εγκρίθηκαν τα νέα κονδύλια που πρέπει να διαθέσουμε και να τα διοχετεύσουμε σε πράξεις που θα προωθούν την ισότητα. Τι έχει άλλωστε περισσότερη σημασία; Να μπορεί ο αξιωματούχος του κράτους να  διακινηθεί με άνεση και πολυτέλεια, ή να τα πετάμε στην μάταιη προσπάθεια να πείσουμε τον Κύπριο, πως οι γυναίκες και τα κορίτσια, αξίζουν ίσων ευκαιριών με τους άντρες, ή τα αγόρια. Το γεγονός ότι αν  επενδύσουμε στην αλλαγή της νοοτροπίας θα έχουμε να κερδίσουμε, μακροπρόθεσμα και οικονομικά, δεν δείχνει να μας προβληματίζει. 

Επένδυση χωρίς αντίκρισμα 
Αντίθετα αν συνεχίσουμε να επενδύουμε απλά σε αυτοκίνητα τα οποία σε λίγα χρόνια με μαθηματική ακρίβεια θα είναι ξανά για  πέταμα, δεν έχει λάθος. Η επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, θα επιμένει, λέει, γιατί η ισότητα «άργησε μια μέρα» και δεν προχωρά. 150 χιλιάδες ευρώ θα μας στοιχίσουν τα οχήματα των επτά αξιωματούχων, όταν όλος κι όλος ο προϋπολογισμός για τον μηχανισμό της ισότητας, φτάνει δεν φτάνει τις 250 χιλιάδες. Τελικά φαίνεται ξεκάθαρα πως προτιμούμε τα λιγοστά λεφτά μας να τα τοποθετούμε στα έτσι κι αλλιώς χαμένα, παρά εκεί που θα υπάρξει επιστροφή. Δεν χρειάζεται να είσαι καν ο Χάρης Γεωργιάδης, για να το καταλάβεις αυτό.

Πτυχιούχος νεκροθάφτης 
Επί πτωμάτων είναι φαίνεται κάποιοι έτοιμοι να βαδίσουν, φτάνει να αποκτήσουν το πάνω χέρι στον μακάβριο τομέα των επιχειρήσεων κηδειών.  Στη Βουλή που για άλλη μια φορά το θέμα συζητήθηκε χωρίς να έχει κατάληξη, λέχθηκε μάλιστα το αδιανόητο για ορισμένους, οι οποίοι παρουσιάζονται ως πτυχιούχοι. Με διπλώματα λέει στην  τέλεση κηδειών, τα οποία όμως αγοράζουν από το διαδίκτυο. Ενώ οι υπόλοιποι, από το Πανεπιστήμιο Κύπρου; 

Μεγαλεία στη wall street  
Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βρέθηκε λοιπόν χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος αναμενόταν μάλιστα να κτυπήσει το καμπανάκι της λήξης των συναλλαγών. Τον Πρόεδρο μαθαίνουμε θα συνόδευαν οι λύκοι της Wall Street Χάρης Γεωργιάδης και Γιώργος Λακκοτρύπης σαν άλλοι Ντι Κάπριο στην ομώνυμη ταινία αλλά και ο «είμαι και του λιμανιού, είμαι και του σαλονιού»  Μάριος Δημητριάδης. Μεγάλες στιγμές ζει η κυβέρνηση, λέμε.

Ενδιάμεσες σκέψεις 
Ο εκ των ηγετών του ενδιάμεσου χώρου πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, εισηγήθηκε, λέει, την εφαρμογή ενός ενδιάμεσου σχεδίου υγείας. Το οποίο θα έρθει να προστεθεί στην ενδιάμεση ζωή στην οποία ζούμε, αφού ως γνωστόν ο παράδεισος μάς περιμένει στην επόμενη ζωή. Συνεπώς, τι να αγωνιούμε για το ΓεΣΥ; 

Είναι δικός μας αυτός 
Αυτός είναι σίγουρα Γάλλος, ο  υπουργός Εσωτερικών Μπρινό Λε Ρου,  ή είναι κρυπτοΚύπριος; Ή Ελλαδίτης μήπως.  Κάποια σχέση πρέπει να έχει μαζί μας, δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή, να το ψάξει, για τις ρίζες του. Αποκαλύφθηκε λοιπόν ότι ο υπουργός αυτός Γάλλος τάχα, Κύπριος ή Ελλαδίτης λέμε εμείς, είχε προσλάβει τις κόρες του να εργαστούν ως συνεργάτιδές του στο Κοινοβούλιο όταν εκείνες ήταν ακόμη στο λύκειο ή σπούδαζαν. Μάλιστα για τις πολύτιμες αυτές συνεργασίες τους, οι μικρές, «παιδιά θαύματα» στα 15 και στα 16 τους, έλαβαν αμοιβές της τάξης των 55.000€.  Σπουδαίος….