Αν το αστυνομικό σώμα διέθετε επικοινωνιολόγο πριν δύο χρόνια, οι επτά γυναίκες που δολοφονήθηκαν θα ζούσαν; Η εμπορία και χρήση των ναρκωτικών δεν θα είχε επεκταθεί τόσο πολύ; Οι διαρρήξεις δεν θα αποτελούσαν πλέον βίωμα σχεδόν όλων των πολιτών; Κάποιοι δεν θα διαφέντευαν ανενόχλητοι πουλώντας προστασία; Δεν θα έκαιγαν υποστατικά για εκδίκηση; Οι απαντήσεις είναι μάλλον αυτονόητες. 
Τους τελευταίους δύο μήνες η Αστυνομία έδειξε το καλύτερό της πρόσωπο όσον αφορά στη διερεύνηση των επτά δολοφονιών. Πήρε εκατοντάδες καταθέσεις, έψαξε τα ηλεκτρονικά αρχεία τού καθ΄ομολογίαν δολοφόνου, επικοινώνησε και βρήκε σχεδόν όλες τις γυναίκες με τις οποίες είχε επικοινωνία, ξεψάχνισε ξανά (ή για πρώτη φορά) τη λίστα με τα ελλείποντα πρόσωπα. Κι οι πολίτες αντιλήφθηκαν το έργο που έκανε. Δεν χρειάζεται κανένας ειδικός να παρουσιάσει το έργο αυτό ωραιοποιώντας το. 
Με άλλα λόγια, οι πολίτες έχουν κρίση και μπορούν να αντιληφθούν και να διαχωρίσουν την καλή δουλειά, τον επαγγελματισμό από την προχειρότητα, την ανικανότητα, την αδιαφορία. Ακόμα και η σιγή που τηρούν στη διερεύνηση της υπόθεσης, χωρίς να διαρρέουν πληροφορίες καλλιεργώντας αστικούς μύθους, ακόμα κι αυτή είναι σεβαστή, έστω κι αν δεν διευκολύνει το έργο των δημοσιογράφων. 
Το έργο της Αστυνομίας είναι δύσκολο. Το αναγνωρίζουμε χωρίς να μας το εξηγήσει επικοινωνιολόγος. Οι κοινωνικές συνθήκες είναι πλέον τόσο περίπλοκες, που η δουλειά της Αστυνομίας γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Δεν μπορεί όμως αυτό να αποτελεί άλλοθι και να προτάσσεται κάθε φορά προς άφεση αμαρτιών. Σίγουρα και δεν μπορεί να βρίσκεται παντού. Σίγουρα και δεν μπορεί να κρατά το τιμόνι τού κάθε οδηγού και να τον καθοδηγεί ώστε να μην προκαλέσει δυστύχημα. Σίγουρα χρειάζονται πιο αυστηρές νομοθεσίες, σύγχρονα εργαλεία δουλειάς και αλλαγή κουλτούρας. Κάποιες φορές όμως, τα πράγματα είναι απλά. Αρκεί κάποιος να δουλέψει με επαγγελματισμό. 
 
Αυτό που χρειαζόμαστε, κι όχι μόνο η Αστυνομία, είναι σεβασμός σε αυτό που ο καθείς μας τάχθηκε να κάνει. Είτε δρόμους καθαρίζει, είτε διδάσκει, είτε επιβλέπει την ασφάλεια, είτε κυβερνά τον τόπο, είτε γράφει… Το επικοινωνιακό κομμάτι είναι το κερασάκι, αλλά δεν αλλάζει την ουσία. Κι ούτε οι πολίτες εκλαμβάνουν τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Το δείχνουν και τα αποτελέσματα των εκλογών. Πολλοί επικοινωνιολόγοι εργάστηκαν, αλλά ο κόσμος δεν πείστηκε.