Διανύουμε μια χρονιά γεμάτη αβεβαιότητες για τον κυπριακό τουρισμό. Οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες παραδέχονται την πτώση στις κρατήσεις για τους καλοκαιρινούς μήνες (που είναι η περίοδο αιχμής μας), ελπίζοντας στην προσέλκυση τουριστών της τελευταίας στιγμής για να διατηρήσουμε τα περσινά μας επίπεδα.
 
Τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε και το 2020 τονίζει επανειλημμένα σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος. Μάλιστα, εκτιμά ότι αναμένεται να είναι και η επόμενη δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό, καθώς το Brexit πήρε παράταση. «Αυτός είναι και ο λόγος που, ως Υφυπουργείο, δουλεύουμε πάρα πολύ στο άνοιγμα νέων αγορών, προσέλκυσης νέων μορφών τουρισμού και νέων ηλικιών, για να διευρύνουμε και το προϊόν μας αλλά και το ρίσκο μας σαν χώρα», διαμηνύει συνεχώς ο υφυπουργός.
 
Αρχικά, θα γίνει προσπάθεια να διαδοθεί περισσότερο η χώρα μας σε Τσεχία, Πολωνία, Ουκρανία.  Επιπρόσθετα, θα γίνει στόχευση σε αγορές όπως  η Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία και Βέλγιο. Σε αυτές τις χώρες, το υφυπουργείο θα επικεντρωθει στην προώθηση της χώρας μας για πραγματοποίηση δραστηριοτήτων που θα τους προσφέρουν  εμπειρίες ζωής.
Παράλληλα, σε Βρετανία, Ιρλανδία, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία θα γίνει στόχευση σε τουρίστες άνω των 65 ετών με οικονομική άνεση για ποιοτική αφυπηρέτηση και δυνατότητα να μένουν το εξωτερικό αρκετές βδομάδες το χειμώνα.
 
 
Σε τέταρτο επίπεδο, το υφυπουργείο Τουρισμού θα προωθήσει την Κύπρο για μικρές αποδράσεις (short stays) σε αγορές που βρίσκονται εντός 90 λεπτών αεροπορικώς από την χώρα μας (Ισραήλ, Αίγυπτος, Λίβανος, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ιορδανία).
 
Ήδη, το υφυπουργείο Τουρισμού προκήρυξε προσφορά ύψους €2 εκατ. με στόχο το 2020 η Κύπρος να αποκτήσει ένα νέο τουριστικό brand name. Στόχος του νέου branding της χώρας μας είναι να αναδειχτούν τα ιδιαίτερα μας χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα (Unique selling points) στην έκθεση του Βερολίνου το 2020. 
Σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού, το πεδίο εφαρμογής της σύμβασης είναι να ορίσει έναν οικονομικό φορέα ο οποίος θα παρέχει υπηρεσίες σχετικά με τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού brand για την Κύπρο και εφαρμογή αυτού σε όλες τις δραστηριότητες μάρκετινγκ του υφυπουργείου Τουρισμού.
 
Συγκεκριμένα, ο ανάδοχος θα είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία και προετοιμασία όλων των απαραίτητων δημιουργικών υλικών για την υλοποίηση του νέου εμπορικού σήματος, καθώς και τον σχεδιασμό και την παραγωγή του δημιουργικού υλικού για όλες τις διαφημιστικές και εμπορικές δραστηριότητες της Αναθέτουσας Αρχής. 
Τέλος, ο υφυπουργός ζήτησε τη συνδρομή όλων των υπουργείων. Για τον εμπλουτισμό του σχεδιασμού τα υπουργεία θα καταθέσουν τις απόψεις τους για την οριστικοποίηση του Εθνικού Σχεδίου και για την τελική διαμόρφωση των τρόπων πρακτικής υλοποίησης των δράσεων που περιλαμβάνονται σε αυτό.