«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων και την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας».

Αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις του, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κ. Σταύρος Μιχαήλ, ο οποίος επισκέφθηκε το Κέντρο Ελέγχου Λευκωσίας, μετά την υποχώρηση μέρους της οροφής, η οποία προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό μέλους του προσωπικού.

Ο κ. Μιχαήλ ανέφερε πως κλήθηκε επί τόπου το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο γνωμάτευσε πως ο χώρος από τον οποίο κατέρρευσε μέρος της οροφής, πρέπει να απομονωθεί. Κλήθηκε παράλληλα επί τόπου, ο εργολάβος, ο οποίος πρόσφατα, προχώρησε σε βελτιωτικά έργα στον όροφο όπου στεγάζεται το Κέντρο Ελέγχου, μετά από απαίτηση των υπαλλήλων για αναβάθμιση του συστήματος εξαερισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατέρρευσε η οροφή στο Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας (εικόνες)

Ο κ. Μιχαήλ, σημείωσε παράλληλα ότι το μέλος του προσωπικού που τραυματίστηκε ελαφρά, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για προληπτικές εξετάσεις, από τις οποίες δεν προέκυψε οτιδήποτε ανησυχητικό.

Ερωτηθείς κατά πόσον επηρεάστηκε το έργο των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ο Προϊστάμενος του Κέντρου κ. Χάρης Αντωνιάδης ανέφερε ότι το προσωπικό μεταφέρθηκε σε χώρους που δεν επηρεάστηκαν από την πτώση του ταβανιού.

Πρώτο μας μέλημα, πρόσθεσε είναι η ασφάλεια του προσωπικού και για αυτό το λόγο, αναμένουμε διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους που έχουν κληθεί επί τόπου, ότι δεν συντρέχει οποιοσδήποτε κίνδυνος.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι εντός των προσεχών ωρών, θα αποκατασταθεί σε πλήρη βαθμό η λειτουργία του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας κυκλοφορίας. Αναμένονται, πρόσθεσε, ελαφρές καθυστερήσεις, στον εναέριο χώρο της Κύπρου, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν προκύπτει σε καμιά περίπτωση  οποιοδήποτε θέμα ασφάλειας στον εναέριο χώρο της Κύπρου.

Πηγή: Philenews/ΓΤΠ