To Top
       
05:58 Κυριακή 26 Μαρτίου, 2017
Επόμενο
Προηγούμενο
Φιλελευθεροστομίες
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" Φιλελευθεροστομίες

  Δημήτρης Παπαδημήτρης      18 Μαρτίου 2017, 9:01 πμ  

Αλλά ξανά Γερόλακκον, τσαούσιη μου; ΄Οι, μάνα μου ! Επήα μιαν φοράν σε δείπνον τζι’ εφκάλαν το που τα ρουθούνια μου! Αυτή λέγεται ότι ήταν η οργισμένη αντίδραση του Νίκαρου, μόλις του τηλεφώνησε ο Αβέρωφ ότι «την Τρίτην το βράδυ θα φάω με τον Ακιντζί, τζι’ αν θέλεις, να κανονίσω να ‘ρτεις τζι΄ εσύ». Μια συμβουλή, πάντως, θα σου δώσω, Αβέρωφ, του υπέδειξε ο Προεδρος: Μεν σου γελάσουν να πιεις τίποτες άλλον που νερόν. Εν ηξέρεις καμιάν φοράν…

Δηλαδή, να υποψιαστώ ότι ο Γλαύκος Χατζηπέτρου, μετά το μπάχαλο που δημιούργησε με το ΓεΣΥ, κάθεται τώρα στο γραφείο του και κάμνει χάζι σκασμένος στα γέλια και φωνάζοντας: Όι, είμαι χάππιν τους εγώ!΄Εκαμα τους τα λιλλίτσια!

Στο μεταξύ, να δεις που, αρχές της άλλης εβδομάδας, θα ‘χουμε ραγδαίες εξελίξεις επί του θέματος. Διότι στην κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων ανήκουν ως γνωστόν και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές και οι… συνταξιούχοι! Οι οποίοι θ΄ αρχίσουν να σιγοβράζουν κι αυτοί και να ρωτούν: Είντα, σιόρ; Ο Γλαύκος εν πιο έξυπνος που μας; Οξά εμείς ήρταμεν με το καλαθούριν;

Μα φεύκουν τους και τα λένε; Ή παίρνουν ληγμένο «χάπι της αλήθειας»; ΄Η μήπως, τέλος, προετοιμαζόμαστε για το επόμενο βραβείο Νόμπελ Υποχωρητικότητας και το… διαφημίζουμε από τώρα; Ο λόγος για τον διαπραγματευτή μας, τον κ. Μαυρογιάννη. Ο οποίος τι δήλωσε προχθές, αν αγαπάς, σε μιαν κρίση ειλικρίνειας; Η ελληνοκυπριακή πλευρά προέβη σε γενναιόδωρες κινήσεις που δεν έγιναν πουθενά αλλού! Ε, συγγνώμη, δηλαδή, αλλά εν τζι΄ είμαστιν όποιοι-όποιοι, έννεν;

Μέχρι εδώ ήταν το ταξίδι στ΄ όνειρο για τον ΑΠΟΕΛ… Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε. Και αποχώρησε από τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά και με κάτι... ψιλά που ξεπερνούν, λέει, τα δέκα εκατομμύρια.
Παιδιά, μη δέσετε την αποχώρησή σας σε ψιλό μαντίλι: Οι μέρες -και τα χρόνια- εν πιο πολλά που τα… λουκάνικα που λέμε. Και ασφαλώς, του χρόνου, πάλι εδώ θα ‘μαστε!
Συνεχίζει το βρόμικο παιγνίδι του ο Νορβηγος πίσω από τις πλάτες μας.΄Εχοντας στο χέρι τη βρετανική θέση, η οποία ευνοεί την παραχώρηση των τεσσάρων ελευθεριών προς τους Τούρκους (ώστε να υπάρξει… δεδικασμένο για μετά το Brexit), ξεκινά από Δευτέρας μιαν ύπουλη προσπαθεια να κερδίσει κι άλλους φαν των τεσσάρων ελευθεριών.

Κι ο Ιωάννης (ενας είναι ο Ιωάννης, ο… Γιαννάκης μας) προσπαθεί, λέει, ν’ αλλάξει την απόψη του Εγγλέζου υπουργού Ευρώπης Άλαν Ντάνκαν, πλην, όμως, σύρνει αφκά στον τοίχο. Επειδή το… όνομα του από μόνο του φωνάζει την άποψη του:΄Αλαν Ντάνκαν λέγεται, αλλά… άλλαν ντ’ άλλων μας διαβεβαιώνει!

Κάθε φορά που γίνεται μια νέα προσπάθεια να αντιμετωπισθεί ριζικά το θέμα με τα σκουπίδια, στο μυαλό μου έρχεται εκείνος ο «Δεκάλογος», που καθορίζει «τι εστί Κυπραίος». Συγκεκριμένα, στη θέση αριθμός δύο του Δεκάλογου, αναφέρεται σαφώς ότι «Κυπραίος εστί εκείνος που πετά τα σκουπίδια του στην… αυλή του γείτονα!».

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.