To Top
       
04:41 Κυριακή 26 Μαρτίου, 2017
Επόμενο
Προηγούμενο
Σκοπός η ακύρωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τίποτε λιγότερο
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" Σκοπός η ακύρωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τίποτε λιγότερο

  Άριστος Μιχαηλίδης      18 Μαρτίου 2017, 12:00 μμ  

Ε, γιατί να μην το θεωρεί αυτονόητο ο Μουσταφά Ακιντζί ότι αφού θα συναντήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, το σωστό είναι να συναντήσει και τον ίδιο. Και, μάλιστα, να ανακοινωθεί το δικό του ραντεβού πριν από τη συνάντηση Αναστασιάδη - Γκουντέρες, για να τηρούνται με ευλάβεια οι ίσες αποστάσεις και η πολιτική ισότητα. Στο κάτω-κάτω ο προηγούμενος Γενικός Γραμματέας, ο αλησμόνητος Μπαν, ακόμα και όταν τηλεφώνησε στον Νίκο Αναστασιάδη για να του ευχηθεί για τα γενέθλια του, τηλεφώνησε την ίδια μέρα και στον Ακιντζί κι ας μην είχε γενέθλια. Δεν είχε τίποτα να του πει, αλλά η ουσία είναι να συντηρούνται ίσες αποστάσεις. Δεν έχει σημασία που ο Αναστασιάδης είναι αρχηγός κράτους μέλους του ΟΗΕ κι ο Ακιντζί είναι αρχηγός ενός παράνομου αποσχιστικού μορφώματος, που δεν θα ασχολείτο κανένας μαζί του αν δεν είχε πίσω του τον εγκληματικό στρατό της Τουρκίας. Διότι, ούτε εμείς οι ίδιοι, τα θύματα της ιστορίας, δεν φροντίζουμε να του το θυμίζουμε. Ούτε αυτού, ούτε της διεθνούς και της ευρωπαϊκής κοινότητας.

Αντίθετα, φροντίζουμε με κάθε τρόπο να τροφοδοτούμε την πολιτική της απόσχισης και την πολιτική της ακύρωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως να έχουμε αποδεχθεί ότι η νόμιμη κυβέρνηση είναι πραγματικά ελληνοκυπριακή διοίκηση, ίσα κι όμοια με τη διοίκηση του κατοχικού καθεστώτος. Ότι οι Ελληνοκύπριοι πράγματι κατέχουν παράνομα την Κυπριακή Δημοκρατία, που την άρπαξαν από τους Τουρκοκύπριους, όπως πολλές φορές ισχυρίζεται ο Ακιντζί και η Άγκυρα και μαζί τους αρκετοί επιπόλαιοι Ελληνοκύπριοι. Ας μην επαναλάβουμε όσα έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια υπό καθεστώς Ακιντζί, που συμπλήρωσαν και ολοκλήρωσαν σε αυτό το κεφάλαιο την πολιτική Χριστόφια επί καθεστώτος Ταλάτ. Όσα, δηλαδή, συνέβαλαν στην ενίσχυση της τουρκικής πολιτικής για δημιουργία συνθηκών ίσου καθεστώτος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της “ΤΔΒΚ”. Είναι δεκάδες τα γεγονότα, που αξιοποίησε ο Ακιντζί και υποβαθμίσαμε εμείς. Με σαρκασμό, μάλιστα, προς όσους προειδοποιούσαν. Τώρα, όμως, έχουμε αποτελέσματα και όσοι δεν ανησυχούσαν ας αρχίσουν να ανησυχούν. Διότι, τα δεδομένα είναι τελεσίδικα. Ο Ακιντζί και η Άγκυρα δεν επιδιώκουν τη λύση, που εμείς νομίζουμε ότι επιδιώκουν, ή πάντως, που αφήνουμε να αιωρείται στις αυταπάτες μας. Τις συνομιλίες τις κάνουν ως άλλοθι, και ήδη έχουν κερδίσει μέσα από αυτές το επιδιωκόμενο.

Το ότι οι Ελληνοκύπριοι, αλλά και η διεθνής κοινότητα (ίσως γίνει πιο αντιληπτό αυτό όταν ο Ακιντζί λάβει και την πρόσκληση που ζητά από τον Γκουτέρες) έχουν αποδεχθεί δύο κράτη ίσου καθεστώτος, ότι υπάρχουν ήδη και δεν μπορούν να ακυρωθούν, δύο πρόεδροι, δύο κυβερνήσεις, δύο λαοί, δύο θρησκείες. Κι όσο συνεχίζουμε να κάνουμε πως δεν αντιλαμβανόμαστε αυτό το δεδομένο και συνεχίζουμε την ίδια πορεία, αυτή η αποδοχή θα βαθαίνει όλο και περισσότερο μέχρι να γίνει νομοτελειακή. Κι αυτό δεν είναι απλώς τουρκοποίηση (διότι, μας λένε ταγοί μας ότι χωρίς συνομιλίες πάμε σε τουρκοποίηση των κατεχομένων), είναι τουρκοποίηση χωρίς να υπάρχει και νόμιμο κράτος να την αντιμετωπίσει, γιατί θα έχουμε μόνοι μας επιτρέψει την κατάργησή του.

Μέσα σε αυτό πλαίσιο είναι και η απαίτηση του Ακιντζί και της Άγκυρας για ακύρωση της απόφασης της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα. Όσο κι αν δεν το χωράει ο νους μας. Δεν είναι ακύρωση της απόφασης της Βουλής, που απαιτεί, είναι ακύρωση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν το αντιλαμβάνονται αυτό ο ΔΗΣΥ, που προωθεί στη Βουλή την άκαιρη και στρατευμένη πρότασή του για να ικανοποιηθεί ο Ακιντζί και να επιστρέψει στις συνομιλίες, ή το ΑΚΕΛ, που επίσης ζητά ακύρωση της απόφασης ενώνοντας τη φωνή του με εκείνην του Ακιντζί;

Υ.Γ. Στο μυστικό του δείπνο με τον Ακιντζί ο Αβέρωφ Νεοφύτου του υποσχέθηκε οτιδήποτε που πρέπει να ξέρουμε σήμερα, ή θα το μάθουν οι απόγονοί μας σε 50 χρόνια με την αποδέσμευση εγγράφων από το Φόρεϊν Όφις;

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.