To Top
       
05:54 Κυριακή 26 Μαρτίου, 2017
Επόμενο
Προηγούμενο
Φταίω που βολεύτηκα; 
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" Φταίω που βολεύτηκα; 

  Στάλω Παπαναστασίου      19 Μαρτίου 2017, 10:20 πμ  

Είναι μέρες τώρα που προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό του κ. Γιώργου Περδίκη των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και της Συνεργασίας κάποιων Πολιτών. Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα πως, ας πούμε αύριο, αντί να κερδίσω στο τζόκερ, μπορεί να εύχομαι καλύτερα να πέσει πάνω μου το λάθος του Δημοσίου. Μπορεί, ας πούμε, όπως έκαναν λάθος με τον κ. Περδίκη, να αποφασίσουν ότι είμαι μονογονιός, ενώ είμαι παντρεμένη, και να αρχίσει έτσι, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, να μου στέλνουν τη ζεστή επιταγή με έξτρα μπόνους, μάλιστα, 13ης έκδοσης. Στο λάθος αυτό, όχι το δικό μου βέβαια, αλλά του Δημοσίου, να έρθει, λέει, να προστεθεί, τώρα στην εποχή της κρίσης, άλλο ένα, π.χ. μια επιταγή με το ΕΕΕ αυτή τη φορά. Ενώ εγώ εργάζομαι βέβαια, αλλά πες ότι γίνεται λάθος. Θα φταίω;

Τι πρέπει να κάνω, σύμφωνα με το σκεπτικό των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και της Συνεργασίας κάποιων Πολιτών; Θα πρέπει να το τσεπώνω, μάλλον. Να το γλεντάω, το επίδομα. Και αν με πιάσουν; Τι θα πω άραγε τότε; Θα πω, δεν φταίω εγώ, το κράτος φταίει κι ας μου το κόψει, αν πιστεύει ότι δεν το αξίζω. Ή ας μη μου το έδινε, καλύτερα. Την ίδια ώρα, μάλιστα, θα παριστάνω ότι δεν έχω καταλάβει πού ακριβώς έγκειται το μεμπτό και θα βγω επίσης στην αντεπίθεση. Θα τους απειλήσω όλους, όσοι τολμήσουν να αμφισβητήσουν την ακεραιότητά μου. Θα πω πως, αν μου κόψουν το επίδομα του μονογονιού, εμένα που είμαι παντρεμένη, ή ακόμη χειρότερα αν μου κόψουν το ΕΕΕ, εμένα που δουλεύω, δύο άνθρωποι, όχι ένας όπως είπαν οι Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές Συνεργασίες του Περδίκη, θα χάσουν τη δουλειά τους. Την ίδια ώρα. 

Η οικιακή μου βοηθός, αλλά και ο οδηγός μου. Γιατί εγώ με τόσα επιδόματα θα έχω οδηγό, κύριε Περδίκη. Για να κάνει τις κούρσες των παιδιών, ή να πηγαίνει στη φρουταρία. Αυτοί οι δύο άνθρωποι θα χάσουν λοιπόν τον μισθό τους, αν το αδίστακτο κράτος αποφασίσει να μου κόψει τα επιδόματα που από λάθος μου έδινε και των οποίων η σούμα μπορεί και να έχει φτάσει τις €200.000 μέχρι τώρα. Θα πω, επίσης, όταν με τσακώσουν, πως στο κάτω-κάτω της γραφής δεν είμαι η μόνη στη γειτονιά που τα παίρνω, τα επιδόματα. Και η γειτόνισσα απέναντι τα παίρνει, αυτά συν κάποια άλλα. Εγώ ήμουν εξάλλου αυτή που πρώτη και καλύτερη κουνούσε μέχρι τώρα σε όλους το δάκτυλο. Σε όλους, εκτός βεβαίως από τον εαυτό μου. 

Υ.Γ.: «Είναι η εποχή για να αναλάβουν οι αξιωματούχοι και οι πρώην αξιωματούχοι τις ευθύνες τους. Είναι αδιανόητο οι απλοί πολίτες να αναλαμβάνουν βαριά βάρη λόγω της κρίσης και οι αξιωματούχοι αυτού του κράτους, νυν και πρώην, έτσι, να απολαμβάνουν τέτοια υπερβολικά και προκλητικά προνόμια». Απόσπασμα από παλαιότερες δηλώσεις του κ. Περδίκη, με αφορμή απόφαση της Κυβέρνησης να εγκρίνει… κονδύλι για την αγορά λιμουζίνας για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο.
 

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.