Με την έλευση του πρώτου 508 η Peugeot έκανε μια δυναμική επιστροφή στην μεσαία κατηγορία, και μάλιστα με αξιώσεις. Όμως η νέα, δεύτερη γενιά του 508 δείχνει καλύτερη από ποτέ βάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη στην κατηγορία. Και όλα αυτά ήδη άρχισαν να φαίνονται από τα βραβεία που έχει σαρώσει διεθνώς το νέο Peugeot 508 ενώ, μόλις σε λίγους μήνες παρουσίας, έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες παραγγελίες στην Ευρώπη κατακτώντας το κοινό. To μοντέλο εφαρμόζει απόλυτα τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της γαλλικής εταιρείας ενώ σχεδιάστηκε από λευκό χαρτί στα πρότυπα ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Με τις απόλυτα ισορροπημένες του αναλογίες καταφέρνει να συνδυάζει την κομψότητα με το δυναμισμό με στοιχεία όπως τη χαρακτηριστική μάσκα με τους μεγάλους αεραγωγούς, τα τονισμένα φτερά αλλά και τα διαγώνια φωτιστικά σώματα. Ιδιαίτερα ψηλό είναι και το επίπεδο τεχνολογίας που εφαρμόζει η Peugeot στο 508.

Η ακρίβεια του πλαισίου, η αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης και η υποδειγματική οδική του συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα των πολύ καλών αναλογιών μεταξύ μεταξονίου και συνολικών διαστάσεων που προσφέρει. Σε συνδυασμό με την πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων και την ενεργητική ανάρτηση AMVAR, το νέο 508 μπορεί να προσφέρει μια μοναδική οδηγική εμπειρία.
 

Οι διαστάσεις του έχουν άμεσο αντίκτυπο στη δυναμική του εμφάνιση αλλά και στην ευελιξία του, τόσο στο δρόμο όσο και κατά το παρκάρισμα με την ακτίνα κύκλου στροφής να φθάνει μόλις τα 10.80 μέτρα και να είναι μειωμένη κατά ενάμιση μέτρο σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά! Αριθμός που είναι και ο καλύτερος στην κατηγορία του. Το ύψος του φθάνει μόλις τα 1,40 μέτρα (6 εκατοστά χαμηλότερο από το προηγούμενο μοντέλο) κάτι που του προσδίδει ένα χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέματα κατανάλωσης και οδηγικής απόλαυσης.

Το εσωτερικό του κερδίζει και τον πιο απαιτητικό οδηγό. Η ποιότητα κατασκευής και το άψογο φινίρισμα είναι εμφανή με την πρώτη ματιά, σε ένα χώρο όπου κάνει την εμφάνιση του και το πολυβραβευμένο i-Cockpit της Peugeot. Ξεχωρίζει το τιμόνι μικρών διαστάσεων, η κεντρική οθόνη αφής αλλά και το Head-up Display με την υψηλής ευκρίνειας (HD), αλλά και η ψηφιακή οθόνη 12,3’’ ιντσών. Η κεντρική οθόνη αφής ενσωματώνεται πλήρως στο ταμπλό και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το Head-up Display που μπορεί να προσφέρει έξι διαφορετικές επιλογές απεικόνισης με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον οδηγό.

 Το παρόν του δίδει και το νέο σύστημα νυχτερινής όρασης Night Vision. Με τη βοήθεια της κάμερας υπερύθρων που βρίσκεται τοποθετημένη στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου δίδεται η δυνατότητα να εντοπίσετε οτιδήποτε κινείται στην πορεία σας. Άξια αναφοράς και η πολύ καλή θέση οδήγησης αλλά και η άνεση των καθισμάτων όπου στα ψηλότερα επίπεδα εξοπλισμού προσφέρεται και λειτουργία μασάζ πολλαπλών σημείων όπως και το ηχοσύστημα Hi-Fi της FOCAL
 
Το νέο Peugeot 508 διατίθεται με μια πλούσια γκάμα αποδοτικών και συνάμα βραβευμένων κινητήρων PureTech και BlueHDi που επιτυγχάνουν εντυπωσιακές επιδόσεις τόσο στον τομέα της κατανάλωσης, όσο και των εκπομπών CO2. Μαζί και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Πριν το τέλος του 2019, το 508 αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε Plug-in hybrid έκδοση ενώ στα σκαριά βρίσκεται και μια έκδοση που θα προέρχεται κατευθείαν από την Peugeot Sport Engineered. Πρόκειται για ένα υψηλών επιδόσεων και σπορ προσανατολισμού έκδοση του 508 με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 400 ίππων!