Η προεκλογική εκστρατεία έριξε αυλαία από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και βρίσκονται σε ισχύ οι ρητές απαγορεύσεις από την εκλογική νομοθεσία για οποιαδήποτε διαφήμιση ή δημοσίευση ή αποστολή μηνυμάτων η οποία δύναται να επηρεάσει την ψήφο πολιτών.

Μερικά από τα πολιτικά κόμματα έχουν ήδη αποστείλει SMS σε κινητά πολιτών ενώ κάποια άλλα κόμματα έχουν αποστείλει ανακοινώσεις προς δημοσίευση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οι οποίες σχετίζονται με τις Ευρωεκλογές. 

Μιλώντας στο philenews o Βοηθός Γενικός Έφορος Εκλογής Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε πως έφθασαν σχετικά παράπονα στην υπηρεσία εκλογών για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας. Ωστόσο τόνισε πως αυτά είναι ελάχιστα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όλα τα στοιχεία των Ευρωεκλογών

Μάλιστα τόνισε πως η Υπηρεσία Εκλογών διαπίστωσε ότι οι ηλεκτρονικές διαφημίσεις κομμάτων και υποψηφίων βρίσκονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και εμφανίζονται κανονικά ενώ υπογράμμισε πως έγιναν σχετικές διευθετήσεις προκειμένου να σταματήσει η ροή εμφάνισης διαφημίσεων των Ευρωεκλογών που αφορά κόμματα και υποψηφίους μέσω φραγής. Από τη διαδικασία αυτή εξαιρούνται το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η Υπηρεσία Εκλογών και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο. 

Πηγή: philenews