Είμαι κάτοικος παλιάς Λευκωσίας (περιοχή ΟΧΙ) και θέλω να σας μεταφέρω διάφορα περιστατικά που συνέβησαν εκεί.  
1. Μία παρέα ατόμων πιάστηκε στα χέρια τον Ιούλιο του 2018 έξω από μπαρ το οποίο προσφέρει ύποπτες υπηρεσίες με γυναίκες και ένα άτομο τραυματίστηκε. Δεν μάθαμε κάτι περισσότερο, γιατί όσοι μένουμε στην περιοχή (μετανάστες ή μη) φοβόμαστε να αναμειχθούμε σε τέτοια περιστατικά.
2.  Τον Αύγουστο του 2018 ξύπνησα στις 6.00 παρά το χάραμα από τις φωνές μιας γυναίκας και τα χτυπήματα που δεχόταν από κάποιον θυμωμένο άντρα. Φοβήθηκα να πάω για να βοηθήσω. Η Αστυνομία ενημερώθηκε τηλεφωνικώς για το περιστατικό, όμως δεν έστειλε περιπολικό στην περιοχή.
3. Φέτος τον Μάη, είχαμε άγριο καβγά που διήρκεσε πάνω από μισή ώρα, στις 3.00 τα ξημερώματα με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 29χρονου παιδιού από το Καμερούν που μαχαιρώθηκε.
4.  Σήμερα, καθώς έφευγα από το σπίτι μου, το πρωί εντόπισα ένα άτομο να κοιμάται στα σκαλιά καταστήματος.
Για να αποφύγω τυχόν παρεξηγήσεις, με αρκετούς μετανάστες ζούμε ειρηνικά και δίχως προβλήματα. 
Οι περισσότεροι είναι καθαροί, νόμιμοι, ευγενικοί και δεν ενοχλούν.
Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η αστυνόμευση στην περιοχή είναι αραιή έως και ανύπαρκτη.
Από καμπαρέ εξέρχονται μεθυσμένοι κάθε βράδυ και δημιουργούν προβλήματα, για αυτό και η αστυνόμευση θα έπρεπε να γίνεται με συχνές περιπολίες πεζών αστυνομικών και όχι με περιπολικά.  
Παναγιώτα

Η στήλη ενημέρωσε το γραφείο τύπου της Αστυνομίας για το πιο πάνω περιεχόμενο της επιστολής που μας απέστειλε η αναγνώστριά μας. Μετά από σχετική διερεύνηση και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, λάβαμε την πιο κάτω γραπτή θέση της Αστυνομίας για το όσα συμβαίνουν την περιοχή «Όχι» στην παλιά Λευκωσία:
«Το τελευταίο διάστημα έχει καταρτιστεί συγκεκριμένο σχέδιο για αστυνόμευση της παλιάς Λευκωσίας. Ήδη έχει ενισχυθεί η αστυνόμευση της περιοχής και γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια για μείωση ή και εξάλειψη των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Επίσης, έχουν γίνει και προγραμματίζονται να γίνουν συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής, καθώς και με τον δήμο για εισηγήσεις και για να μελετηθούν από κοινού τρόποι επίλυσης αυτών των προβλημάτων. 
Όσον αφορά στις οποιεσδήποτε καταγγελίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής επιζητούμε να τυγχάνουμε ενημέρωσης. Ήδη, οι εισηγήσεις του επιστολογράφου έχουν διαβιβαστεί στον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας για τα περαιτέρω».