Σε G. Paraskevaides Ltd πρόκειται να μετονομαστεί σύντομα η κυπριακή εταιρεία Ιωάννου & Παρασκευαΐδης, η κυπριακή θυγατρική της J&P Overseas.
 
Με ανακοίνωση στον Τύπο σημειώνεται ότι η οικογένεια Παρασκευαΐδη έχει αναλάβει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου που κατείχαν οι οικογένειες Ιωάννου και Χριστοδουλίδη οι οποίες αποχώρησαν από τη μετοχική δομή της εταιρείας στις 27 Μαΐου. 
 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Insider, δεν υπήρξε χρηματικό αντίτιμο για την αποχώρηση αλλά απόκτηση κάποιων ακινήτων έναντι της αξίας της συμμετοχής. Με την υλοποίηση της πράξης φαίνεται πως απελευθερώθηκαν και κάποια ρευστά στην κυπριακή εταιρεία ώστε να καταβληθούν μισθοί και κοινωνικές ασφαλίσεις στο προσωπικό της εταιρείας αλλά και του Ten Group. 
 
 
Υπενθυμίζεται πως και η εταιρεία του Ομίλου στην Ελλάδα, από τον έλεγχο της οποίας έμεινε εκτός η οικογένεια Παρασκευαΐδη, άλλαξε πρόσφατα όνομα. Η «νέα» Avax προχώρησε στην απόκτηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της μητρικής Overseas από τους διαχειριστές της εταιρείας.   
 
PHILENEWS/INSIDER