Tο 16ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού της Νέας Κίνησης  διεξάγεται και φέτος σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της Λεμεσού από τις 21 μέχρι τις 27 Ιουλίου. 

Με στόχο το φεστιβάλ να φτάσει κοντά στοv κόσμο, προτείνονται έργα σε τοποθεσίες και συνθήκες που ευνοούν τη διαδραστικότητά τους και την επαφή του κοινού με τη δημιουργική διαδικασία. To κοινό θα έχει την ευκαιρία να περπατήσει, να έρθει σε επαφή με τους καλλιτέχνες με ιδιαίτερους και μοναδικούς τρόπους, αλλά και να ζήσει την πόλη μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις παραστάσεις. 

Το Φεστιβάλ αποτελεί θεσμό που χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, και διοργανώνεται από τη Νέα Κίνηση Ομάδων Χορού, Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου με την στήριξη του Δήμου Λεμεσού. Η επιτροπή της Νέας Κίνησης αποτελείται από τους Ελεάνα Αλεξάνδρου, Αριάνα Μαρκουλίδου, Πέτρο Κονναρή, Χλόη Μελίδου και Μιλένα Ούγκρεν Κούλας.

Την ομάδα αξιόλογησης και επιλογής των φετινών προτάσεων αποτελούσαν οι Ελεάνα Αλέξάνδρου (Πρόεδρος Νέας Κίνησης – Performer/Χορογράφος), Πέτρος Κονναρής (Ταμίας Νέας Κίνησης – Performer/ Χορογράφος), Ντάρα Μιλοβάνοβιτς (Διευθύντρια Τμήματος Χορού, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας), Γεωργία Ντέτσερ (Διευθύντρια Θεάτρου Ριάλτο) και Διομήδης Κουφτερός (Ηθοποιός/Δραματουργός). 

Οι συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης:

.pelma.Lia Haraki, «Collective Tuning», Μόλος, 21 Ιουλίου – 18:00 μέχρι 22:00 (έργο διαρκείας)

Άντρια Μιχαηλίδου, «Transfigurations», Πλατεία Παλιού Λιμανιού, 23, 25 & 27 Ιουλίου – 19:00

aRttitude | Εύη Παναγιώτου, «Playful», Μόλος – παιχνιδότοπος πίσω από Red Café, 22, 24 & 26 Ιουλίου – 19:00

Σουζάνα Φιαλά, «space invaders», Εκκίνηση στο Café Θεατράκι, 27 Ιουλίου – 18:00 – 20:00 (έργο διαρκείας)

Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε – Ρούλα Κλεοβούλου, «Exspectans», Πλατεία ΤΕΠΑΚ, 23, 25 & 27 Ιουλίου – 21:00

Το πάρτι λήξης θα γίνει στο Σουσάμι στις 27 Ιουλίυο στις 21:30 – με μια παραστατική παρέμβαση από φοιτητές και απόφοιτους του Τμήματος Χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

* Η κύρια φωτογραφία είναι από την περσινή διοργάνωση. 

 

Πηγή: philenews