Οι γιατροί του Δημοσίου παραιτούνται από το Δημόσιο και εντάσσονται στο ΓεΣΥ ως ιδιώτες γιατί έτσι εξασφαλίζουν τετραπλάσιες απολαβές από εκείνες που λαμβάνουν ως γιατροί των κρατικών νοσοκομείων. 
 
Οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα μάς έσπασαν κυριολεκτικά μέχρι να αρχίσουν να εντάσσονται στο ΓεΣΥ και κάποιοι από αυτούς οι οποίοι μέχρι πριν τρεις εβδομάδες μας έπαιρναν τηλέφωνο για να ασκήσουμε πιέσεις ώστε να επεκταθεί το όριο των 2.500 δικαιούχων στον κατάλογο στις 3.000 ή και πιο πάνω, τώρα διαμαρτύρονται και ορισμένοι βγαίνουν εκτός Συστήματος γιατί δεν αντέχουν την πίεση. 
 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός  ιδιώτη προσωπικού γιατρού, ο οποίος πριν την 1η Ιουνίου με πήρε τηλέφωνο τουλάχιστον 10 φορές για να μου ζητήσει να βοηθήσω ώστε να επεκταθεί το όριο των 2.500. Τώρα προειδοποιεί ότι θα παραιτηθεί.  Για να πούμε την αλήθεια, πάνω κάτω όλους τους έπιασε η μανία να εγγράψουν περισσότερους δικαιούχους διότι η αμοιβή τους στηρίζεται στον αριθμό των δικαιούχων και είναι ανθρώπινο ο καθένας να παρασυρθεί.  
Από την άλλη, είναι και η στάση που τηρούν οι γιατροί που μέχρι πρόσφατα εργάζονταν στο Δημόσιο και τώρα ιδιωτεύουν ως προσωπικοί γιατροί του ΓεΣΥ. Αυτοί οι άνθρωποι, που δεν είναι λίγοι, έχουν τις 2.500 στον κατάλογό τους, πιέζονται όσο και οι άλλοι συνάδελφοί τους αλλά διαμαρτύρονται πολύ λιγότερο. Η απάντηση γιατί συμβαίνει αυτό αυτονόητη.  
 
Μαζί με όλα αυτά και αφού δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα δύο ή τριών ιδιωτών προσωπικών γιατρών οι οποίοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να παραιτηθούν από το ΓεΣΥ γιατί δεν αντέχουν, με πήρε ένας άλλος γιατρός για να με ενημερώσει ότι έρχονται στην Κύπρο για να ενταχθούν δύο γιατροί από την Αγγλία και ένας από την Ελλάδα. 
 
Την ίδια ακριβώς στιγμή εγώ άκουγα τον πρόεδρο της ΠΑΣΥΚΙ να επαναλαμβάνει από τηλεοράσεως ότι ο αριθμός των γιατρών που παραιτούνται από το Δημόσιο μεγαλώνει καθημερινά και μπροστά μου είχα την πρόταση του ΟΚΥπΥ  για τα οικονομικά κίνητρα που θα παραχωρηθούν στους γιατρούς του Δημοσίου. 
 
Άρχισα να γελώ, γιατί μου ήρθε στο μυαλό η παροιμία που λέει «εν πύρκος μολυβόκτιστος η παντρειά λαλούσιν, οι πόξω θέλουσιν να μπουν τζι’ οι μέσα να ξεβούσιν». 
 
Σιγά σιγά θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Ευθύνη, όμως, και το έχω γράψει πολλές φορές, έχουμε και εμείς οι πολίτες. Δεν σημαίνει ότι επειδή πληρώνουμε πλέον ελάχιστα για την υγεία μας θα πρέπει να κάνουμε τώρα τις εξετάσεις και αναλύσεις που δεν κάναμε λόγω κόστους τους προηγούμενους μήνες. Είναι και οι γιατροί άνθρωποι και σίγουρα δεν είναι υπάλληλοί μας, είναι εκεί για να μας εξυπηρετήσουν επειδή μας τίμησαν, επειδή το θέλουν και επειδή το επέλεξαν. 
 
[email protected]