To Top
       
03:24 Δευτέρα 27 Μαρτίου, 2017
Επόμενο
Προηγούμενο
Π.Προδρόμου Vs Σ.Στεφάνου για Προεδρικές και Κυπριακό
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ Π.Προδρόμου Vs Σ.Στεφάνου για Προεδρικές και Κυπριακό

  Φρίξος Δαλίτης      Γιάννης Νησιώτης      19 Μαρτίου 2017, 11:55 πμ  
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μαρτίου 2017, 7:38 μμ

Πρόδρομος Προδρόμου και Στέφανος Στεφάνου διασταυρώνουν τα ξίφη τους για όλα τα ζητήματα που βρίσκονται στην επικοινωνιακή ατζέντα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου χαρακτηρίζει πως είναι ακραίο για το κόμμα της Αριστεράς να προέχει η δικαίωση του Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Στέφανος Στεφάνου υποδεικνύει πως ο Πρόεδρος δεν πρέπει να επαναλάβει όσα έκανε ως υποψήφιος το 2013 με τις δεσμεύσεις τις οποίες είχε ακυρώσει.

Πρόδρομος Προδρόμου: Είναι ακραίο το ΑΚΕΛ να ενδιαφέρεται να δικαιωθεί ο Δ. Χριστόφιας

Έντονα επικριτικός κατά του ΑΚΕΛ είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου. Κατηγορεί το ΑΚΕΛ για ακραία θέση όταν αποδίδει στον Πρόεδρο ευθύνες για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, αναγνωρίζοντας ωστόσο τη θετική στάση του κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Ποιος τελικά ξεκίνησε πρώτος τον προεκλογικό, ο ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, ο ενδιάμεσος, ή όλοι μαζί;
H δική μας προσέγγιση είναι πιστεύω αυτή της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Δεν χρειάζεται προεκλογική περίοδος ενός χρόνου. Οι πολίτες ξέρουν τα πρόσωπα, ξέρουν και τις πολιτικές και θα πρέπει όταν έρθει η ώρα να τεθούν ενώπιον τους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναγκάστηκε, αφού παρέλαβε τη χώρα χρεωκοπημένη και ανυπόληπτη, για τρία χρόνια να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα. Αυτό και έγινε με επιτυχία. Σήμερα η Κύπρος έχει βρει ξανά την ανάπτυξη. Πέρσι επιτεύχθηκε ανάπτυξη 2,8%. Όμως αυτό δεν έχει λύσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία. Έχουμε ακόμα δουλειά. Έχει λοιπόν υποχρέωση ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση του να αντιμετωπίζουν τα πραγματικά προβλήματα, είτε αυτό είναι το ΓεΣΥ, είτε είναι οι αλλαγές που γίνονται στα δημόσια σχολεία, είτε είναι το δίκτυ ασφαλείας που πρέπει να λειτουργεί για την κοινωνία με τις πολιτικές του υπουργείου Εργασίας. Παίρνοντας αποφάσεις για αυτά τα πράγματα, νομίζω είναι άδικο και υπερβολικό να πει κάποιος ότι αυτό είναι προεκλογικό.

Οι  ενδιάμεσοι επιμένουν για «ΔΗΣΑΚΕΛ» στο Κυπριακό, ενώ ο Άντρος Κυπριανού διαμηνύει «μας χωρίζει ένα χάος». Τι απαντάτε;
Στο Κυπριακό πρέπει να δούμε τα πράγματα όσο μπορούμε με βάση τα πραγματικά γεγονότα. Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε μια πολιτική της άρνησης. «Μην πάει ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη διότι είναι επικίνδυνο», «όχι στο φόρουμ του Νταβός», «καταστροφικό να πάει στο Μοντ Πελεράν», «μη τυχόν πάει στη διεθνή διάσκεψη της Γενεύης». Από την άλλη, ο Πρόεδρος δέχεται πιέσεις από το ΑΚΕΛ ότι έχει ευθύνες και ο ίδιος, την ώρα που ο κόσμος είδε ότι ο κ. Ακιντζί αποχώρησε από τη διαπραγμάτευση προφανώς για τις ανάγκες του δημοψηφίσματος του Ερντογάν. Όταν ακούμε τον γ.γ. του ΑΚΕΛ να λέει ότι μπλόκαρε ο Ν. Αναστασιάδης τη διαπραγμάτευση, επειδή δεν δέχτηκε την εκ περιτροπής Προεδρία, θεωρούμε ότι είναι ακραία αυτή η προσέγγιση. Είναι ακραίο το ΑΚΕΛ να ενδιαφέρεται περισσότερο να δικαιωθεί το τι έκανε ο Δ. Χριστόφιας με τον Ταλάτ, παρά να ενδιαφέρεται για την πρόκληση της σημερινής δύσκολης διαπραγμάτευσης. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα, είναι η προσέγγιση του Νίκου Αναστασιάδη, με την πολιτική του μέτρου και της σύνεσης. Αλλά και της αξιοπρέπειας, τονίζουμε εμείς. Στα τελευταία υποκριτικά καμώματα της τουρκικής πλευράς, χρειάζεται μια πολιτική του μέτρου. Το να διαπραγματευτούμε είναι η μεγαλύτερη πίεση που μπορούσε να ασκήσουμε στην κατοχική πραγματικότητα. Όταν μιλούν κάποια κόμματα για δημιουργία κόστους στην Τουρκία, πρέπει να ξέρουν ότι το μεγαλύτερο κόστος είναι η σωστή διαπραγμάτευση.

Υπάρχει πεδίο και υπό ποίες προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν τα δύο κόμματα από το ίδιο μετερίζι, για παράδειγμα στο Κυπριακό;
Εμείς αναγνωρίσαμε και συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε την υπεύθυνη στάση που έχει δείξει το ΑΚΕΛ σε όλο αυτό το διάστημα των διαπραγματεύσεων. Δεν παραγνωρίζουμε, ούτε μπορούμε να συμπεριφερθούμε με αχαριστία. Εξάλλου, ανάλογα είχαμε αναγνωρίσει και τη συμβολή του ΔΗΚΟ, όταν έπρεπε να λάβουμε τις πολύ δύσκολες αποφάσεις για να διορθώσουμε την κατάσταση στην οικονομία. Θεωρούμε λοιπόν ότι το ΑΚΕΛ έχει συμβάλει και συμβάλλει στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για να διαπραγματευτούμε μια αποδεχτή λύση. Χρειάζεται να είμαστε συνέχεια σε εγρήγορση για να διασφαλίζουμε ότι μιλούμε για μια αποδεχτή λύση και όχι όποια λύση. Εξάλλου, όλες οι πολιτικές δυνάμεις και το ΑΚΕΛ έχουμε αυτή τη θέση. Θέλουμε λύση αλλά όχι όποια λύση. Άρα δεν έχουμε κανένα δισταγμό να συνεργαστούμε, να συνυπάρξουμε στις εθνικά σωστές αποφάσεις και με το ΑΚΕΛ. Απλώς αντιδρούμε όταν ακούμε από την πλευρά του ΑΚΕΛ ότι έχουν και οι δύο ηγέτες ευθύνες.

Η απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα μετά και την αντίδραση του Ακιντζί γιατί βρίσκει τα κόμματά σας απέναντι;
Δυστυχώς ακόμα και πριν να αντιδράσουν οι Τουρκοκύπριοι και ο κ. Ακιντζί, είχαμε δει μια υπερβολική αντίδραση από την πλευρά του ΑΚΕΛ, η οποία προφανώς βρήκε ένα πεδίο ιδεολογικής συζήτησης. Εμείς υπογραμμίζουμε ότι η απόφαση που πήρε η Βουλή εάν είχε αυτή την απλή αναφορά στο δημοψήφισμα, είχε εξίσου και μια απόφαση για να γίνεται ενδοσχολικός εορτασμός για την ενωτική εξέγερση του 1931, τα Οκτωβριανά. Άρα λοιπόν, ας μείνουμε ψύχραιμοι και να πούμε ότι η Βουλή καλή τη πίστη αποφάσισε, άσχετα με το ποιού ήταν η εισήγηση. Το τι πρέπει να γίνει με το ΕΛΑΜ είναι άλλο θέμα. Όμως, να προσπαθεί  το ΑΚΕΛ να επιρρίψει ευθύνες στον ΔΗΣΥ, επειδή ο κ. Ακιντζί ανακάλυψε και κατασκεύασε μια πρόφαση, είναι λάθος. Το ΑΚΕΛ αποφάσισε να παίξει ένα εσωτερικό παιχνίδι επίρριψης ευθυνών τώρα που η κοινή προσπάθεια μας είναι, να φέρουμε την τουρκική πλευρά ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Με δείπνα και καλοπιάσματα του Ακιντζί, ξεπερνιούνται τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις;
Η μέχρι στιγμής τοποθέτηση του Προέδρου είναι ξεκάθαρη: Οφείλει ο Τ/κ ηγέτης, εγκαταλείποντας προφάσεις ή και παρεξηγήσεις που έχουν σημειωθεί, να επανέλθει στο τραπέζει για να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις.Στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ  δόθηκε  η ευκαιρία, μετά από πρόσκληση των επιμελητηριακών παραγόντων, για μια ιδιωτικής φύσεως συνάντηση, και δεν επρόκειτο να αρνηθεί. Ο ΔΗΣΥ είναι πάντοτε υπέρ του διαλόγου και της προσπάθειας συνεννόησης και εκεί είχε την ευκαιρία να εκθέσει και στον κ. Ακιντζί, τη διαχρονική στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς. Δηλαδή ότι δεν έχει καμία υπόσταση η άποψη ότι έχουμε αλλάξει στόχευση. Η ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει προσηλωμένη στην ανάγκη διαπραγμάτευσης για να έχουμε μια συμφωνία με βάση το πλαίσιο που έχουν καθορίσει τα Η.Ε. Δεν είναι θέμα εάν θα λύσουμε τα προβλήματα με δείπνα. Πρέπει να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, διότι για να λύσουμε το Κυπριακό, χρειαζόμαστε διαπραγμάτευση, διαφορετικά δεν υπάρχει πιθανότητα λύσης.

Αξιοκρατικές τελικά ή όχι και γιατί οι προαγωγές-μεταθέσεις στην Αστυνομία;
Αυτό που συνέβηκε με την αντίδραση κυρίως του ΑΚΕΛ, μυρίζει πολύ προεκλογικό. Δικαίωμα τους, αλλά η απάντηση έχει ήδη δοθεί. Πρώτα απ’ όλα οι μεταθέσεις είναι ευθύνη του Αρχηγού Αστυνομίας και δεν είναι καθαρά κυβερνητική πράξη. Δεύτερο και σημαντικότερο, είναι ότι οι προαγωγές αυτές έγιναν τώρα  απ’ ό,τι πληροφορούμαστε, επειδή οι προηγούμενες προαγωγές που είχαν γίνει επί διακυβερνήσεις Δημήτρη Χριστόφια, έχουν κριθεί και καταδικαστεί από δικαστήρια. Άρα, ειδικά το ΑΚΕΛ, θα έπρεπε να είναι πιο μετρημένο όταν έρχεται να κρίνει προαγωγές που έγιναν σήμερα στη βάση γενικών διορθώσεων που πρέπει να γίνουν από αποφάσεις δικαστηρίων.

Καταλυτική για τον ΔΗΣΥ, προεκλογική για το ΑΚΕΛ η παρέμβαση του Προέδρου για το ΓεΣΥ, το λιμάνι και άλλα ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης. Ποιος πείθει περισσότερο;
Εάν υποθέσουμε ότι ο Πρόεδρος απέχει από το να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, δεν θα υπάρξει οξύτατη κριτική ότι ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση δεν κάνουν τίποτα και δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα; Ειδικά για το ΓεΣΥ έχει αποφασιστεί από τις αρχές της χιλιετίας. Πέρασαν δύο κυβερνήσεις, από τις οποίες στη μία συμμετείχε το ΑΚΕΛ και η δεύτερη ήταν δική του και δεν έγινε ΓεΣΥ. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια ήταν αδιανόητο να συζητούμε για ΓεΣΥ, διότι η χώρα ήταν στην περιοχή πτώχευσης. Δεν το καταλαβαίνουν ότι σήμερα μπορεί ο Πρόεδρος που έχει μια οικονομία που στέκει στα πόδια της, να συζητήσει; Ο ΔΗΣΥ υπογράμμισε από την πρώτη στιγμή ότι οι αποφάσεις που λήφθηκαν για τους νοσηλευτές, γίνονται στο πλαίσιο της διοικητικής και οικονομικής αυτονόμησης των νοσηλευτηρίων και έχουν σαν προϋπόθεση την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Άρα η γενική απάντηση και για το ΓεΣΥ και για το λιμάνι και για όλα τα θέματα είναι ότι η κυβέρνηση, οφείλει να κυβερνήσει. Είδαμε στις προηγούμενες εκλογές ένα απερχόμενο Πρόεδρο να μην μπορεί να είναι υποψήφιος για επανεκλογή. Δεν θα είναι τέτοια η περίπτωση του Νίκου Αναστασιάδη,
 

Στέφανος Στεφάνου: Ο Πρόεδρος να μην επαναλαμβάνειόσα έκανε το 2013

Επίθεση κατά του Προέδρου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης, αλλά και κατά του ΔΗΣΥ, εξαπολύει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. Δηλώνει ότι το ΑΚΕΛ δεν έχει ξεκινήσει προεκλογικό, διότι, όπως επισημαίνει, αυτό που προέχει είναι το Κυπριακό και η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Αναγνωρίζει τη συναντίληψη στις βασικές πτυχές του Κυπριακού, τονίζοντας ωστόσο τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν όσον αφορά στα ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης. Ο Στέφανος Στεφάνου επαναδιατυπώνει τη θέση ότι οι παρεμβάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας των τελευταίων εβδομάδων για σημαντικά θέματα ήταν προεκλογικές. «Πολλή δραστηριότητα» τελευταίως από τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση όταν προηγουμένως συνήθως προσπερνούσαν τα προβλήματα ή προκαλούσαν και καινούργια με την πολιτική τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από τα πυρά του δεν διαφεύγει ούτε το ΔΗΚΟ σημειώνοντας ότι «οι δυνάμεις που μας κατηγορούν για ΔΗΣΑΚΕΛ, στήριξαν εκλογικά τον κ. Αναστασιάδη και σε πάρα πολλές περιπτώσεις έγιναν το δεκανίκι της νεοφιλελεύθερης αντιλαϊκής κοινωνικο-οικονομικής πολιτικής των κυβερνώντων, εντός και εκτός Βουλής».
 
Ποιος τελικά ξεκίνησε πρώτος τον προεκλογικό, ο ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, ο ενδιάμεσος, ή όλοι μαζί;
Εμείς δεν έχουμε αρχίσει προεκλογικό. Επομένως, δεν μπορούμε να είμαστε πρώτοι. Θέλω, όμως, να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν είναι αμάρτημα να κάνει κάποιος προεκλογικό, ούτε και να αρχίσει πρώτος. Ο καθένας κάνει τους λογαριασμούς του. Κάποια στιγμή όλοι μας θα μπούμε στον προεκλογικό ενόψει των Προεδρικών Εκλογών. Εμείς κρίνουμε ότι τούτη την ώρα πρέπει όλοι να επικεντρωθούμε στην κρίσιμη κατάσταση που υπάρχει στο Κυπριακό και όχι να συζητούμε για τον προεδρικό θώκο. Έγνοια μας είναι τι θα γίνει με τις διαπραγματεύσεις. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Άλλων η προτεραιότητα είναι προφανώς η εξουσία.

Οι  ενδιάμεσοι επιμένουν για «ΔΗΣΑΚΕΛ» στο Κυπριακό, ενώ ο Άντρος Κυπριανού διαμηνύει «μας χωρίζει ένα χάος». Τι απαντάτε;
Κατ’ ακρίβειαν αυτό που δήλωσε ο Άντρος Κυπριανού είναι ότι με τον ΔΗΣΥ «μάς χωρίζει ένα χάος» στην εσωτερική διακυβέρνηση και στα κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα. Δεν έχει να κάνει με το Κυπριακό η αναφορά για το «χάος», στο οποίο, παρά τις κατά καιρούς μικρές και μεγάλες διαφωνίες μας με τον Πρόεδρο και τον ΔΗΣΥ, υπάρχει μια συναντίληψη στα βασικά. Σχετικά με το ΔΗΣΑΚΕΛ, να πω ότι είναι μια διαστρεβλωτική και αυθαίρετη σοφιστεία η οποία στοχεύει να δαιμονοποιήσει το γεγονός ότι σε βασικά ζητήματα του Κυπριακού συμπίπτουν ή είναι κοντά οι θέσεις των δύο κομμάτων. Εμείς, δεν μεταλλάσσουμε τις θέσεις μας ανάλογα με ποιων τις θέσεις συμπίπτουν. Για ένα χρόνο το ΑΚΕΛ ήταν το μόνο που διαφωνούσε με την πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό και αυτό το διατύπωνε δημόσια. Όταν ο κ. Αναστασιάδης αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική του και σε διάφορα σημεία συνάντησε τη δική μας πολιτική, εμείς θα έπρεπε να μετακινηθούμε  χάριν διαφωνίας; Αυτό θα ήταν τυχοδιωκτισμός και ανευθυνότητα. Από την άλλη δεν μπορώ να μη σχολιάσω το γεγονός ότι αυτές οι δυνάμεις που μας κατηγορούν για ΔΗΣΑΚΕΛ, στήριξαν εκλογικά τον κ. Αναστασιάδη και σε πάρα πολλές περιπτώσεις έγιναν το δεκανίκι της νεοφιλελεύθερης αντιλαϊκής κοινωνικο-οικονομικής πολιτικής των κυβερνώντων, εντός και εκτός Βουλής.

Υπάρχει πεδίο και υπό ποίες προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν τα δύο κόμματα από το ίδιο μετερίζι, για παράδειγμα στο Κυπριακό;
Εξαρτάται τι εννοείτε με την αναφορά σας για το «ίδιο μετερίζι». Αν εννοείτε στο επίπεδο Κυβέρνησης, απαντώ ευθαρσώς: Όχι! Το ΑΚΕΛ έχει αποδείξει ότι είτε στην εξουσία είναι είτε στην αντιπολίτευση, συμπεριφερόμενο πατριωτικά, υπεύθυνα και σοβαρά, στηρίζει τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης. Αυτό γίνεται και τώρα, παρότι στα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης με τους κυβερνώντες μάς χωρίζει ένα «μεγάλο χάος», όπως είπε κι ο γ.γ. του Κόμματος.

Η απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα μετά και την αντίδραση του Ακιντζί γιατί βρίσκει τα κόμματά σας απέναντι;
Είναι γνωστό ότι το ΑΚΕΛ ψήφισε εναντίον της τροπολογίας του ΕΛΑΜ ενώ ο ΔΗΣΥ ψήφισε αποχή, με αποτέλεσμα αυτή να περάσει. Ακολούθως ο ΔΗΣΥ, προφανώς αναγνωρίζοντας το λάθος της απόφασης, αποφάσισε να καταθέσει πρόταση νόμου για να αφαιρέσει την αρμοδιότητα από τη Βουλή και να αποφασίζει για τους Κανονισμούς στα σχολεία ο υπουργός Παιδείας. Εμείς δεν συμφωνούμε μ’ αυτή την αλλαγή. Αν όμως αυτό θα βοηθήσει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, τότε είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε.

Με δείπνα και καλοπιάσματα του Ακιντζί, ξεπερνιούνται τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις;
Δεν είναι θέμα δείπνων ή καλοπιασμάτων. Είναι θέμα να κτίζουμε με διάφορους τρόπους καλές σχέσεις, τις οποίες να αξιοποιούμε για να γίνονται διαπραγματεύσεις σε κλίμα εμπιστοσύνης. Ασφαλώς, η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις εξαρτάται από τις θέσεις που κατατίθενται στο τραπέζι. Θα συμφωνήσετε, όμως, μαζί μου ότι διαπραγματεύσεις χωρίς σχέσεις εμπιστοσύνης δύσκολα μπορούν να δώσουν αποτελέσματα. Και ήδη έχουμε πολλά προβλήματα στο διαπραγματευτικό τραπέζι… 

Αξιοκρατικές τελικά ή όχι και γιατί οι προαγωγές-μεταθέσεις στην Αστυνομία;
Κάποιες από τις προαγωγές και τις μεταθέσεις δεν έγιναν με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά με κομματικά και μικροπολιτικά κριτήρια. Για τούτο δώσαμε στη δημοσιότητα συγκεκριμένα στοιχεία χωρίς φυσικά να αναφερθούμε σε ονόματα γιατί ο στόχος μας δεν είναι να διαπομπεύσουμε κανέναν. Εμείς, την πολιτική της Κυβέρνησης επικρίνουμε. Έχουμε απευθύνει συγκεκριμένες ερωτήσεις διαμέσου της κοινοβουλευτικής οδού προς τον αρμόδιο υπουργό και θα περιμένουμε τις απαντήσεις. 

Καταλυτική για τον ΔΗΣΥ, προεκλογική για το ΑΚΕΛ η παρέμβαση του Προέδρου για το ΓεΣΥ, το λιμάνι και άλλα ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης. Ποιος πείθει περισσότερο;
Εμείς είπαμε ότι προεκλογική παρέμβαση ήταν η απόφαση του Προέδρου για τους νοσηλευτές αλλάζοντας άρδην εν μια νυκτί τις θέσεις της Κυβέρνησης. Προεκλογικές είναι οι προεδρικές παρεμβάσεις των τελευταίων βδομάδων για επίλυση προβλημάτων. Στο λιμάνι Λεμεσού γινόταν χαμός για τρεις βδομάδες μέχρι να παρέμβει ο Πρόεδρος. Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων από την ανομβρία είναι από πέρσι που τους ταλανίζουν. Ξαφνικά προέκυψε και θέμα ψυχιατρείου και αποφάσισε ο Πρόεδρος να προχωρήσουμε με την ανέγερση καινούργιου. «Πολλή δραστηριότητα» τελευταίως από τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση όταν προηγουμένως συνήθως προσπερνούσαν τα προβλήματα ή προκαλούσαν και καινούργια με την πολιτική τους. Εμείς δεν λέμε ότι ο Πρόεδρος πρέπει να σταματήσει να ασκεί τα καθήκοντά του. Κάθε άλλο. Αυτό που δεν πρέπει να κάνει ο Πρόεδρος είναι να επαναλάβει τα όσα έκανε ως υποψήφιος το 2013. Να δεσμεύεται, να υπόσχεται και να παροχολογεί ενόψει των εκλογών. Οι πολίτες βέβαια θυμούνται ότι οι προηγούμενες προεκλογικές δεσμεύσεις του Προέδρου έγιναν αντικείμενο χλευασμού, αφού τις περισσότερες τις έχει ακυρώσει και δεν τις υλοποίησε.
 

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.