H Google σχεδιάζει να εξαγοράσει την πλατφόρμα δεδομένων Looker σε μια συμφωνία συνολικού ύψους $2,6 δισεκατομμυρίων προκειμένου να στηρίξει την Google Cloud.   
“Ο συνδυασμός της Google Cloud και Looker θα επιτρέψει στους πελάτες να αξιοποιήσουν τα δεδομένα με νέους τρόπους προκειμένου να δώσουν ώθηση τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Google Cloud Thomas Kurian.   
Η συγκεκριμένη συμφωνία, η οποία θα αποτελεί και την μεγαλύτερη απόκτηση της Google μετά την εξαγορά της Νest το 2014 για $3,2 δισ., αποτελεί ένα σπουδαίο βήμα για τον Kurian ο οποίος αντικατέστησε την Diane Green νωρίτερα φέτος και έχει αναλάβει την ανάπτυξη της μονάδας και την απόκτηση μεριδίου αγοράς από τη Microsoft και την Amazon.   
H Looker της οποίας αντικείμενο είναι το λογισμικό επιχειρησιακής νοημοσύνης  και κατατάσσεται στην θέση #34 στη λίστα του Forbes 2018 Cloud 100 θα βοηθήσει την Google Cloud να αναπτύξει τα data analytics για τους πελάτες της. Προηγουμένως είχε αντλήσει $285 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Crunchbase, συμπεριλαμβανομένων των $80 εκατ. που είχε αντλήσει το 2017 σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής το equity fund της Alphabet, της μητρικής της Google, CapitalG.   Η συμφωνία θα κλείσει αργότερα φέτος καθώς αναμένονται οι όροι της συμφωνία καθώς και οι εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών.   
Του Jillian D’ Onfro  
ΠΗΓΗ: Forbes