Προς επίλυση φαίνεται να οδεύει το ζήτημα, που αφορά το αίτημα της κοινότητας Επισκοπής, για είσπραξη φόρου θεάματος επί των παραστάσεων, που πραγματοποιούνται στο Αρχαίο Θέατρο του Κουρίου.
 
Όπως δήλωσε ο κοινοτάρχης της Επισκοπής, Λεύκιος Προδρόμου στο philenews, το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Επισκοπής επιστολή ημερομηνίας 05.06.2019, σύμφωνα με την όποια το ζήτημα έχει προωθηθεί στη Νομική Υπηρεσία, για να ακολουθήσει η αναγκαία τροποποίηση του νομοσχεδίου από τη Βουλή, με τη διαβεβαίωση ότι το θέμα βαίνει προς διευθέτηση. Ως εκ τούτου, το Κοινοτικό Συμβούλιο, μετά από εξέταση του ζητήματος, αποφάσισε όπως αναστείλει τα μέτρα αντίδρασης, για περίοδο τριών εβδομάδων.
 
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Λεμεσός, το Κοινοτικό Συμβούλιο Επισκοπής εξέφρασε την πρόθεση να βάλει φρένο στην προγραμματισμένη συναυλία του καλλιτέχνη Γιάννη Χαρούλη στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, ως αντίδραση στη μη υλοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματός τους.
 
Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Επισκοπής, η κοινότητα αιτήθηκε  από το 2013, όπως λαμβάνει φόρο 7% επί των παραστάσεων που πραγματοποιούνται στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, διευκρινίζοντας ότι το αίτημα αφορά μόνο την είσπραξη φόρου επί των παραστάσεων και όχι από τις επισκέψεις τουριστών ή τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.
 
Ο κ. Προδρόμου υπογράμμισε ότι εδώ και χρόνια λαμβάνουν υποσχέσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών, ότι θα υλοποιηθεί το αίτημά τους, οι οποίες όμως παραμένουν ανεφάρμοστες. Σημείωσε ότι, ενώ η κοινότητα προβαίνει στον αναγκαίο καθαρισμό του χώρου, εντούτοις δεν επωφελείται λαμβάνοντας τα δέοντα. Επομένως, ως μέτρο αντίδρασης το κοινοτικό συμβούλιο είχε λάβει ομόφωνη απόφαση να κλείσουν οι δρόμοι πέριξ του Αρχαίου Θεάτρου και να μην αφήσουν να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη.
 
Ο κοινοτάρχης ανέφερε ακόμη ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο είχε αποταθεί και στον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος υποστήριξε το δίκαιο του αιτήματός τους, ενώ πρόσθεσε ότι με τη θέση τους συμφωνεί και το Τμήμα Αρχαιοτήτων.