Οι πυρκαγιές στο Ισραήλ είναι υπό πλήρη έλεγχο, είπε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ενώ επεσήμανε ότι η κυπριακή αποστολή, που ήταν η πρώτη που έφθασε στη γειτονική χώρα και επιχείρησε, είχε σημαντική συνεισφορά, καθώς τα μέτωπα ήταν πολλά παρότι οι πυρκαγιές δεν ήταν ανεξέλεγκτες. Οπως, επίσης, ανέφερε, αναμένεται αύριο οι ισραηλινές αρχές να αποδεσμεύσουν την αποστολή.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι με την κυπριακή αποστολή, η οποία επιχείρησε σε μια περιοχή, περίπου 50 χλμ νοτιοανατολικά του Τελ Αβίβ με κατεύθυνση προς Ιερουσαλήμ, είναι όλα μια χαρά, όλα καλά.
 
Υπογράμμισε πως το ευχάριστο είναι ότι οι πυρκαγιές είναι υπό πλήρη έλεγχο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτίμηση Νετανιάχου για βοήθεια σε κατάσβεση πυρκαγιών στο Ισραήλ
 
Σε ερώτηση αν θα επιχειρήσει και σήμερα η κυπριακή αποστολή, ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι σήμερα, η κυπριακή αποστολή θα κάνει περιπολίες για να ξεκουραστεί το προσωπικό του Ισραήλ.
 
Σημείωσε ότι αύριο αναμένεται σε κάποια στιγμή, το πρωί ή κατά το μεσημέρι, μετά από τη διεξαγωγή μιας σύντομης τελετής, οι ισραηλινές αρχές να αποδεσμεύσουν την κυπριακή αποστολή και να επιστρέψει πίσω στην Κύπρο.
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αναχώρησαν για το Ισραήλ δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών
 
Ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι η κυπριακή αποστολή έφθασε στο Ισραήλ λίγο μετά το μεσημέρι χθες και μετά από την ενημέρωση της οποίας έτυχε, επιχείρησε σε μια περιοχή, γύρω στα 50χλμ νοτιοανατολικά του Τελ Αβίβ με κατεύθυνση προς Ιερουσαλήμ .
 
Ερωτηθείς ποια είναι η κατάσταση των πυρκαγιών στο Ισραήλ, ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι από χθες η κατάσταση των πυρκαγιών ήταν σαφώς καλύτερη και βελτιωμένη.
 
«Υπήρχαν, όμως, μικρά μέτωπα. Χθες δεν υπήρχε κάτι το πολύ σοβαρό, δηλαδή ένα μέτωπο που να καίει ανεξέλεγκτα ή να απειλεί κάτι, αλλά επειδή ήταν πολλά, ήταν σημαντική η συνεισφορά μας. Η πρώτη αποστολή που έφθασε και επιχείρησε ήταν η κυπριακή», πρόσθεσε.
 
Η κυπριακή αποστολή συνέδραμε στις πυρκαγιές του Ισραήλ με δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών της Κυπριακής Δημοκρατίας, με πλήρωμα δύο ατόμων στο κάθε ένα, καθώς και τετραμελή ομάδα υποστήριξης εδάφους από το Τμήμα Δασών.  
 
Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ