Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, συναντώνται στις 11 σήμερα το πρωί, στην ΠΟΕΔ, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ για να εξετάσουν κοινά θέματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας.
 
Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι το θέμα της παραβατικότητας και της ΟΑΠ, των διεθνών εξετάσεων (GCE ή άλλες ισοδύναμες εξετάσεις) , το συνταξιοδοτικό και άλλα ζητήματα.
 
Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί συνήλθε η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ η οποία εξέτασε διάφορα θέματα, ενώ αύριο θα συνέλθει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης.
 
 
Όπως είπε ο κ. Χατζησάββας, στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, το οποίο αναμένεται να συνέλθει γύρω στις 09:30 αύριο, θα υπάρξει ενημέρωση για το τι συνέβη το τελευταίο ενάμιση μήνα από το προηγούμενο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.
 
Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, συνέχισε, θα το απασχολήσουν και οι νέοι Κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων, η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το Νέο Σχέδιο Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου, η νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε για την αξιολόγηση του μαθητή και διάφορα άλλα θέματα.    
 
Ερωτηθείς για το θέμα των τετραμήνων, ο κ. Χατζησάββας ανέφερε ότι θα αξιολογηθεί η νέα νομοθεσία όπως ψηφίστηκε και αναλόγως θα αποφασίσουν.
 
«Υπάρχουν κάποια διαφορετικά αποτελέσματα που δεν υπήρχαν στην προηγούμενη νομοθεσία του 2017. Ενσωματώθηκαν κάποιοι κανονισμοί. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές που υπάρχουν διαφορές. Άρα, θα το αξιολογήσει το Κεντρικό και θα το δούμε πως προχωρούμε πάρα κάτω», κατέληξε.
 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ