Η τεχνολογία και η εκπαίδευση αν συνδυαστούν σωστά, τότε έχουν πολλά να δώσουν τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στο κοινό. Ακολουθώντας τη διεθνή τάση, μια εταιρεία που προσφέρει τα εργαλεία για εκπαίδευση μέσω διαδικτύου, αναπτύσσεται μέσω Κύπρου πλέον και θεωρείται από τις κορυφαίες του είδους διεθνώς.
 
Πρόκειται για τη LearnWorlds, μια από τις λίγες Software as a Service εταιρείες που βρίσκονται στο νησί και καταπιάνεται κυρίως με το eLearning. Είναι ουσιαστικά μια πλήρης πλατφόρμα eLearning για δημιουργία, φιλοξενία και πώληση διαδικτυακών μαθημάτων και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 2014 από τους Πάνο Σιώζο, Φάνη Δεσποτάκη και Γεώργιο Παλαιογεωργίου.
 
Ο CEO και συνιδρυτής της LearnWorlds Πάνος Σιώζος, μίλησε στο Forbes και ανέλυσε γιατί επιλέχθηκε αρχικά η Βρετανία για τη δημιουργία της εταιρείας, τους φόβους των πελατών από τις διαπραγματεύσεις για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά κυρίως γιατί η Κύπρος αποτελεί πλέον τη βάση της.
 
Παραδείγματα πελατών της LearnWorlds στην Κύπρο είναι τα ξενοδοχεία Four Seasons για εσωτερική εκπαίδευση προσωπικού και το Learneorama, φροντιστήριο για προετοιμασία κρατικών εξετάσεων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γαλατόπουλος: Τα νέα δεδομένα με Scandia-Megaelectric

Η εταιρεία LearnWorlds είναι από το 2016 μέλος της European Tech Alliance, μιας συμμαχίας με βάση τις Βρυξέλλες για τεχνολογικές εταιρείες με ραγδαία ανάπτυξη που δημιουργήθηκαν στην Ευρώπη. Σκοπός η προώθηση των ευρωπαϊκών συμφερόντων των startup με στόχο τη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ψηφιακής και οικονομικής ατζέντας, επιτρέποντας τον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
 
Όπως εξηγεί ο κ. Σιώζος, η LearnWorlds βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης καθώς έχει τοποθετηθεί σε όλες τις λίστες με τις top-5 ή top-10 πλατφόρμες για δημιουργία και πώληση ηλεκτρονικών μαθημάτων παγκοσμίως, έχοντας πελάτες σε πάνω από 65 χώρες, και ήδη εξετάζονται τα επόμενα βήματα της εταιρείας.
 
Ποια είναι τα οφέλη για μια επιχείρηση/όμιλο που θα επενδύσει στην ηλεκτρονική μάθηση των εργαζομένων της;
 
Στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία, όπου προϊόντα και υπηρεσίες εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς και νέες αγορές αναδύονται ή βυθίζονται μέσα σε λίγες μέρες, η εκπαίδευση του προσωπικού μιας εταιρείας είναι στοίχημα επιβίωσης. Ο σύγχρονος τρόπος εργασίας απαιτεί υψηλή εξειδίκευση και συνεχή επανεκπαίδευση σε νέα εργαλεία και νέες μεθόδους. Καθημερινά μιλάμε με εταιρείες, από όλο τον κόσμο, που παραπονιούνται ότι δεν βρίσκουν να προσλάβουν εξειδικευμένα στελέχη ή ότι οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων δεν έχουν τις πρακτικές γνώσεις που απαιτούνται για μια θέση εργασίας.
 
Η λύση σε όλα τα παραπάνω είναι η συνεχής εκπαίδευση που μπορεί να εξασφαλίσει ότι τα στελέχη μιας εταιρείας συνεχώς αναπτύσσουν νέες δεξιότητες και προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες. Είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις έτοιμο το στέλεχος που χρειάζεσαι αλλά είναι εφικτό να το διαμορφώσεις, με βάση τις ανάγκες του οργανισμού, προσφέροντάς του ταυτόχρονα υψηλή εξειδίκευση και καλύτερες απολαβές.
 
Από την άλλη πλευρά, οι παραδοσιακές μορφές εκπαίδευσης έχουν μεγάλο κόστος σε χρόνο και χρήμα. Είναι πολύ δύσκολο (και εξαιρετικά δαπανηρό) σήμερα για μια εταιρεία να σταματήσει τη λειτουργία της και να μαζέψει όλους τους υπαλλήλους της σε μια αίθουσα απλά και μόνο για να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο λίγων ωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: My Mall: Στα 5 εκατ. οι επισκέπτες, στα 85 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Η ηλεκτρονική μάθηση, λοιπόν, έρχεται και δίνει την απάντηση εφόσον με κλάσμα του κόστους μπορεί κανείς να εκπαιδεύσει το σύνολο του προσωπικού του, «anywhere, anytime» (σ.σ. οπουδήποτε, οποτεδήποτε), εξασφαλίζοντας ότι η γνώση και η εμπειρία της εταιρείας διαχέεται γρήγορα σε όλο το προσωπικό. Ταυτόχρονα, η ηλεκτρονική μάθηση συνδυάζεται με analytics, δηλαδή τεκμήρια της χρήσης και επίδοσης των εκπαιδευομένων, κάτι που επιτρέπει τη συνεχή βελτίωση του εκπαιδευτικού υλικού και οδηγεί σε όλο και καλύτερες επιδόσεις.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί, επενδύουν τεράστια ποσά στην εσωτερική εκπαίδευση. Αυτές οι εταιρείες έχουν καταλάβει ότι το διανοητικό κεφάλαιο μιας εταιρείας είναι πολύ σημαντικότερος δείκτης επιτυχίας από το οικονομικό κεφάλαιο. Εταιρείες που επενδύουν χρήματα στην εκπαίδευση, ουσιαστικά θωρακίζονται για το μέλλον.
 
Ταυτόχρονα, βλέπουμε και την αυξανόμενη τάση οι εταιρείες να εκπαιδεύουν τους εξωτερικούς τους συνεργάτες ή και τους πελάτες τους. Ένα σύνθετο προϊόν λογισμικού ή μια σύνθετη υπηρεσία, δεν είναι αυτονόητο ότι θα αξιοποιηθεί από τους χρήστες της. Μέσω της εκπαίδευσης, μια εταιρεία μπορεί να συνδεθεί στενά με τους πελάτες της, να προωθήσει το προϊόν της και να ενισχύσει το branding της. Για να το πω σχηματικά, πολλές φορές η εκπαίδευση είναι η καλύτερη μορφή marketing.

 

 
Ποιο είναι το προφίλ των εταιρειών στην Κύπρο που επενδύουν στο elearning και πώς συγκρίνονται με το πελατολόγιο σας στο εξωτερικό;
 
Η αλήθεια είναι ότι σε χώρες όπως η Κύπρος και η Ελλάδα, δεν είναι πολλοί ακόμη αυτοί που έχουν συνειδητοποιήσει το πόσο η εκπαίδευση συνδέεται με την επιτυχία τους. Και το δικό μας πελατολόγιο κατά 75% βρίσκεται σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βρετανία, όπου η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού είναι, εδώ και δεκαετίες, αυτονόητη ανάγκη. Γι’ αυτό και αισθανόμαστε μεγάλη χαρά όταν μας προσεγγίζουν εταιρείες από την Κύπρο και προσπαθούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω για να τους βοηθήσουμε.
 
Συνήθως πρόκειται για εταιρείες που δραστηριοποιούνται ήδη στο χώρο της εκπαίδευσης (σεμινάρια, παραδοσιακά μαθήματα κ.λπ) ή παρέχουν ήδη παραδοσιακού τύπου εκπαίδευση στο προσωπικό τους. Και πλέον συνειδητοποιούν ότι μέσω της ηλεκτρονικής μάθησης μπορούν να απευθυνθούν σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό, ξεπερνώντας τους περιορισμούς του χώρου και του χρόνου.
 
Έτσι, ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που παρείχε υπηρεσίες εκπαίδευσης στη Λευκωσία ή την Αθήνα, μπορεί εύκολα να παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες σε όλη την Κύπρο, την Ελλάδα ή και το εξωτερικό. Μια ναυτιλιακή εταιρεία συνειδητοποιεί ότι μπορεί μέσω της ηλεκτρονικής μάθησης να εκπαιδεύει το προσωπικό της και τα πληρώματά της, ακόμη κι αν αυτά βρίσκονται σε ένα πλοίο στην άλλη άκρη του κόσμου. Μια ξενοδοχειακή επιχείρηση που κάθε χρόνο εκπαιδεύει εκατοντάδες νέους υπαλλήλους, κάνοντας το ίδιο και το ίδιο training, μπορεί να εξοικονομήσει πάρα πολύ χρόνο και ενέργεια μεταφέροντας όλη ή μέρος της εκπαίδευσης σε ηλεκτρονική μορφή, που ο εργαζόμενος μπορεί να παρακολουθήσει ακόμη κι από το κινητό του τηλέφωνο στο σπίτι του.
 
Το Brexit σας ώθησε να μεταφέρετε την έδρα σας στην Κύπρο. Ποιες είναι οι προκλήσεις που προέκυψαν και ποιο χαρακτηριστικό έκανε την Κύπρο ελκυστική για την επιχείρησή σας;
 
Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2014, μια εποχή που το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο δεν μας επέτρεπε να σκεφτούμε καν να ιδρύσουμε την εταιρεία μας εδώ. Η Βρετανία ήταν η φυσική επιλογή καθώς αποτελεί hub τόσο για startups και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας όσο και ιδιαίτερα, για εταιρείες στο χώρο της εκπαίδευσης.

Η υπόθεση του Brexit ωστόσο, με τους Βρετανούς πρακτικά να «αυτοπυροβολούνται», προκάλεσε αρκετά μεγάλη αναστάτωση στους πελάτες μας. Καμιά φορά τείνουμε να το ξεχνάμε αλλά το πλαίσιο που έχει δημιουργήσει η εσωτερική Ευρωπαϊκή Αγορά (με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και το GDPR, τη νομοθεσία προστασίας καταναλωτών, τον ενιαίο χώρο πληρωμών, το ευρώ κ.λπ) είναι εξαιρετικά ελκυστικό για τις επιχειρηματικές σχέσεις. Για παράδειγμα, αρκετοί πελάτες μας άρχισαν να ανησυχούν για το τι θα συμβεί στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους αν ως εταιρεία βρεθούμε εκτός ΕΕ. Και υπήρχε και αρκετή αβεβαιότητα για το πώς, ως εταιρεία, θα παραμείνουμε ελκυστικοί για υψηλής εξειδίκευσης προσωπικό, όπως προγραμματιστές, που έχουμε ανάγκη. Για μας ήταν δεδομένο ότι πρέπει να παραμείνουμε στον πυρήνα της ΕΕ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεύκιος Θεοδοσίου: Νέα ώθηση στην τεχνολογία με την ASBIS

Με την οικονομία της Κύπρου να σταθεροποιείται, με το ελκυστικό φορολογικό και επιχειρηματικό περιβάλλον (που απέχει έτη φωτός από το Ελληνικό), με ένα εργατικό δυναμικό που όλο αυξάνει σε ποιότητα και εμπειρία, η Κύπρος προσφέρει ένα εξαιρετικά ελκυστικό πακέτο. Το ότι προσωπικά βρίσκομαι στην Κύπρο από το 2014, για οικογενειακούς λόγους, έκανε την τελική επιλογή σχεδόν αυτονόητη.  
 
Ποια τα επόμενα πλάνα για την εταιρεία;
 
Η εταιρεία αυτήν τη στιγμή μεγαλώνει με ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπερνούν το 100% ανά έτος. Ήδη έχουμε πελάτες σε πάνω από 65 χώρες και φέτος είχαμε τη χαρά να αποκτήσουμε σχεδόν μόνιμη παρουσία σε όλες τις λίστες με τις top-5 ή top-10 πλατφόρμες για δημιουργία και πώληση ηλεκτρονικών μαθημάτων παγκοσμίως. Είναι μια εξαιρετική συγκυρία για εμάς το ότι δραστηριοποιούμαστε σε έναν κλάδο, το e-learning, που ανεβαίνει με μεγάλους ρυθμούς και ταυτόχρονα το ότι αυξάνουμε το μερίδιο αγοράς μας απέναντι σε ισχυρούς ανταγωνιστές.
 
Συνεχίζουμε, λοιπόν, το πλάνο της ανάπτυξής μας επενδύοντας σε προσωπικό που θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε το προϊόν μας και να υλοποιήσουμε το όραμα που έχουμε για ποιοτική και αποτελεσματική ηλεκτρονική εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δέκα ερωτήματα για κάθε startup

Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού μας βρίσκεται στην Ελλάδα. Π.χ. στα όμορφα Χανιά έχουμε έναν εξαιρετικό πυρήνα προγραμματιστών, τον οποίο σκοπεύουμε να μεγαλώσουμε. Αλλά και στη Λεμεσό, ήδη αναζητούμε στελέχη για το τμήμα Digital Marketing της εταιρείας.    
 
Ποιο το μέλλον της ηλεκτρονικής μάθησης στην Κύπρο αλλά και παγκόσμια;
Θα αντιστρέψω το ερώτημα και θα πω ότι χωρίς μάθηση δεν υπάρχει μέλλον αλλά κι ότι το μέλλον της μάθησης, τουλάχιστον στην επαγγελματική εκπαίδευση αλλά όχι μόνο, είναι ηλεκτρονικό. Αν και βρισκόμαστε σε νησί, καμιά εταιρεία δεν είναι πλέον ένα «νησί». Ο ανταγωνισμός βρίσκεται παντού, αλλά παντού βρίσκονται και οι ευκαιρίες. Οργανισμοί που επενδύουν στη γνώση και εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού τους και αγκαλιάζουν την καινοτομία, είναι αυτές που θα επιβιώσουν και θα κερδίσουν το στοίχημα.
 

Συνέντευξη στον Μάριο Α. Ρούσσο στο περιοδικό Forbes (τεύχος Ιουνίου 2019)