«Η ΕΕ καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας και είναι σημαντικό να δώσουμε και τη δική μας άποψη για την πορεία την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουμε και στην Κύπρο και στην Ευρώπη», δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες.

Σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο Λύκειο Στροβόλου, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «όλη αυτή την περίοδο μιλούσαμε εμείς. Σήμερα είναι η ώρα του κυρίαρχου λαού να εκφράσει τη δική του άποψη με τη ψήφο του. Εύχομαι και ελπίζω να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία, διότι η ΕΕ καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας και είναι σημαντικό να δώσουμε και τη δική μας άποψη για την πορεία την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουμε και στην Κύπρο και στην Ευρώπη».

«Θέλω να πιστεύω ότι αύριο θα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια αντιμετώπισης των πολλών και σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού αλλά και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των μικρών και μεγάλων καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κυπριακός λαός», ανέφερε.

«Θέλω επίσης να πιστεύω», πρόσθεσε, « ότι η σημερινή μέρα θα κυλίσει ομαλά για να επιβεβαιώσει ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή, σύγχρονη και δημοκρατική χώρα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των Τ/κ συμπατριωτών μας σε αυτή την εκλογική διαδικασία».

Ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε «όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΑΚΕΛ αλλά και άτομα από άλλα πολιτικά κόμματα, οργανώσεις, κινήματα, ανένταχτους πολίτες, οι οποίοι στήριξαν αυτή μας την εκλογική προσπάθεια και να εκφράσω βέβαια την εκτίμηση μου στο σύνολο του κυπριακού λαού. Εύχομαι σε όλους καλή ψήφο».

Ερωτηθείς ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα για το ΑΚΕΛ σ΄ αυτές τις εκλογές, ο κ. Κυπριανού  είπε ότι «νομίζω τα είπαμε κατά κόρον τις τελευταίες μέρες, ας μην παραβιάσουμε τη σχετική νομοθεσία, ας τ’ αφήσουμε για αύριο».

Ερωτηθείς κατά πόσον ο αριθμός των Τ/κ που θα συμμετάσχουν στις εκλογές θα στέλνει και συγκεκριμένα μηνύματα, ο κ. Κυπριανού επανάλαβε ότι «τα έχουμε πει αυτά κατά κόρον, η παράκληση μου είναι να μην παραβιάσουμε τη σχετική νομοθεσία, ας μείνουμε στα γενικά μηνύματα και τα υπόλοιπα όλα θα τα συζητήσουμε μετά τις εκλογές».

Ερωτηθείς σχετικά με τη μειωμένη προσέλευση στις κάλπες, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «είναι μειωμένη, τουλάχιστον αυτό έχω διαπιστώσει από τα κέντρα τα οποία έχω επισκεφθεί μέχρι στιγμής και η έκκληση μου προς τον κόσμο είναι να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία.

«Η ΕΕ δεν είναι κάτι μακρινό.  Το Ευρωκοινοβούλιο δεν είναι κάτι αδιάφορο για μας. Η ΕΕ αποφασίζει για το 85% περίπου της ζωής μας. Ως εκ τούτου έχει τεράστια σημασία να εκφραστεί και η δική μας άποψη για το που θέλουμε να πάμε», κατέληξε.

 

Πηγή: philenews/KYΠΕ