Σοκ προκαλεί φωτογραφία που παρουσιάζει την κατάσταση ηλικιωμένης η οποία εισήχθη στο Νοσοκομείο Λεμεσού και στην πορεία, πέραν των άλλων, προκλήθηκε και πληγή στην πλάτη της διαστάσεων 11Χ13 εκατοστών, ενώ το βάθος της φτάνει σχεδόν μέχρι το κόκαλο. Η φωτογραφία την οποίαν κατέχει ο «Φ» είναι τέτοια, που κρίθηκε ότι θα ήταν καλύτερα να μην δημοσιευθεί.
 
Ο γιος της ηλικιωμένης, Ανδρέας Δημοσθένους, αρχικά απευθύνθηκε στη βουλευτή Ειρήνη Χαραλαμπίδου και ακολούθως κατήγγειλε την υπόθεση στον Γενικό Εισαγγελέα. Κατόπιν τούτου, λειτουργός της Νομικής Υπηρεσίας έστειλε επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας, ημερομηνίας 9 Μαΐου, με την οποία ζητείται ενημέρωση ως προς τις καταγγελίες της οικογένειας της ηλικιωμένης. Ο κ. Δημοσθένους ζητά να τιμωρηθούν παραδειγματικά ιατροί και νοσηλευτές, που όπως ισχυρίζεται, «με απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις τους, ευθύνονται για την τραγική, σωματική και ψυχική κατάσταση που προξένησαν» στη μητέρα του. Με την επιστολή του ο κ. Δημοσθένους ζήτησε επίσης από τον Γενικό Εισαγγελέα να διορίσει ποινικούς ανακριτές για να διερευνήσουν τις καταγγελίες του.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο γιος της ηλικιωμένης, η μητέρα του εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού ύστερα από αδιαθεσία και αδυναμία που παρουσίασε, αλλά του την παρέδωσαν, όπως ισχυρίζεται, σχεδόν σαν ένα φυτό και με μια μεγάλη τρύπα (κατάκλιση) στην πλάτη, στο μέρος του κόκκυγα και του ιερού οστού.  Στην καταγγελία αναφέρεται πως η ηλικιωμένη δεν επικοινωνεί πλέον σχεδόν καθόλου με το περιβάλλον.
Ο κ. Δημοσθένους αναφέρει, επίσης, στην επιστολή του πως η μητέρα του υπέφερε παράλληλα με άνοια (τύπου Alzheimer), αρτηριακή υπέρταση, από κολπική μαρμαρυγή, σοβαρή οστεοαρθρίτιδα, μέτρια ακοή ενώ είχε και χοληστερόλη. Παρόλα αυτά, όπως υποστηρίζει ο γιος της, μέχρι τις 09/02/2019 μπορούσε να περπατά με το μπαστούνι της, υπό την επίβλεψη της οικιακής εργαζόμενης που τη φρόντιζε. Επίσης μιλούσε κανονικά, άκουγε αρκετά καλά για την ηλικία της.
Στις 10/02/2019 μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού όπου και κρατήθηκε για νοσηλεία. Ο κ. Δημοσθένους υποστηρίζει πως, από εκείνη την ημέρα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Στις 21/02/2019 πήρε εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, αλλά δεν μπορούσε να περπατήσει ούτε να μιλήσει όπως πριν και δεν αντιλαμβανόταν πού ήταν και τι μέρα ήταν, ενώ δεν αναγνώριζε ούτε καν το ίδιο το παιδί της, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.
Στις 10/03/2019 μεταφέρθηκε ξανά στο Νοσοκομείο και από αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι είχε λοίμωξη με το βακτήριο «κλωστηρίδιο το δύσκολο» (Clostridium Difficile) το οποίο, όπως αναφέρει, παρουσιάζεται συνήθως σε ιατρικό περιβάλλον, δηλαδή σε νοσοκομεία όπου δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Με παρέμβαση και της Αστυνομίας του έδειξαν την πληγή της μητέρας του, η οποία δεν έκλεισε ακόμη.