Θέμα ωρών, αν όχι ημερών, είναι η παράδοση της έκθεσης γνώμης του ελεγκτικού οίκου PwC για τη Folli Follie.
Πηγές με γνώση αναφέρουν στο Capital.gr πως η γνώμη επί των οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie, που παρέδωσε η διοίκηση της χειμαζόμενης εταιρείας στον ελεγκτικό Οίκο θα είναι αρνητική. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ισολογισμός για την επίμαχη οικονομική χρήση που παραδόθηκε με καθυστέρηση 14 μηνών μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου στη Folli Follie για τη χρήση του 2017, εμφανίζει πωλήσεις στα επίπεδα των 380 έως 390 εκατ. ευρώ, η δραστηριότητα της Ασίας επί της ουσίας δεν υπάρχει στην εικόνα για να αποτυπωθεί ακριβέστερα ποια είναι η πραγματικότητα του ομίλου ενώ εμφανίζει, όπως αναμενόταν, και ζημιές.   
Το περασμένο Φθινόπωρο η Alvarez & Marsal είχε διαπιστώσει “τρύπα” εκατομμυρίων στα μεγέθη της Ασίας σε σχέση με αυτά που παρουσιάστηκαν στις δημοσιευθείσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το 2017 (26 Απριλίου 2018) για τις οποίες ο ορκωτός ελεγκτής είχε ανακαλέσει την έκθεση ελέγχου (16 Ιουλίου 2018).  Η Alvarez & Marsal είχε εκτιμήσει ότι τα έσοδα της εταιρείας στην Ασία ήταν στο 1/10 αυτών που είχε ανακοινώσει η Folli Follie.
Σύμφωνα με την Alvarez & Marsal, τα έσοδα ήταν 116,847 εκατ. δολάρια από 1,112 δισ. δολάρια που είχε ανακοινώσει η εταιρεία. Τα καθαρά αποτελέσματα ζημιές 44,702 εκατ. δολάρια από κέρδη 316,444 εκατ. δολάρια που ισχυριζόταν η Folli Follie, τα αποθέματα 33,873 εκατ. δολάρια έναντι 581,681 εκατ. δολαρίων που εμφάνιζε και τα τραπεζικά διαθέσιμα μόλις 6,4 εκατ. δολάρια από 296,771 εκατ. δολάρια που είχε ανακοινώσει η εταιρεία.   
Το επόμενο βήμα είναι η έγκριση των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων από τη γενική συνέλευση της εισηγμένης, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Αυγούστου και η αποστολή του νέου αναμορφωμένου ισολογισμού στους ομολογιούχους. Το ερώτημα είναι κατά πόσον θα μπορέσει να συνταχθεί και κατατεθεί αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στον Πτωχευτικό Κώδικα και συγκεκριμένα στο άρθρο 106β-δ. Την ίδια στιγμή το χαρτοφυλάκιο της Folli Follie φυλλορροεί αφού έχει απολέσει πάνω από 42 brands, κάτι που καθιστά το όλο εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο.
των Αλεξάνδρας Γκίτση, Νίκου Χρυσικόπουλου  
ΠΗΓΗ: Capital.gr