Πήραν αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ από το Συνεργατισμό και στη συνέχεια εργοδοτήθηκαν στην Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων –ΚΕΔΙΠΕΣ, η οποία είναι μετεξέλιξη της ΣΚΤ. Ο λόγος για εξήντα εργαζόμενους της πρώην Συνεργατικής, οι οποίοι επέλεξαν να πατήσουν το κουμπί εξόδου και να αποχωρήσουν από την τράπεζα, λαμβάνοντας το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς, λόγω της θέσης που κατείχαν, έλαβαν το μέγιστο ποσό της αποζημίωσης το οποίο ήταν ύψους €180 χιλ.
 
Στη συνέχεια  επέστρεψαν στη νομική οντότητα η οποία ουσιαστικά άλλαξε όνομα και συνεχίζουν να εργάζονται έναντι αδρής αμοιβής. Κατά τη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, αναφέρθηκε πως υπάρχει πρώην εργαζόμενος της Συνεργατικής που κατείχε διευθυντική θέση και αφού αποζημιώθηκε με τις €180 χιλιάδες για την αποχώρησή του, στη συνέχεια προσελήφθη από την ΚΕΔΙΠΕΣ με μισθό γύρω στις €5 χιλιάδες, ενώ του παραχωρήθηκε και υπηρεσιακό όχημα της πρώην Συνεργατικής για να κυκλοφορεί.  Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ανέφερε πως το ποσό της αποζημίωσης δόθηκε στους εργαζόμενους του Συνεργατισμού γιατί θα έμεναν άνεργοι. Όπως είπε κάποιοι από αυτούς συνεχίζουν να εργάζονται στην ΚΕΔΙΠΕΣ λαμβάνοντας μισθούς ύψους €5 χιλ. το μήνα. «Φοβόμασταν πως εάν φύγει ο συγκεκριμένος κύριος θα διαλυθεί ο Συνεργατισμός», πρόσθεσε.
 
 
«Για ένα χρόνο πληρώνεται με €5 χιλ το μήνα, διακινείται με όχημα της ΣΚΤ και του πληρώσαμε αποζημιώσεις €180 χιλ» σημείωσε ο Γενικός Ελεγκτής. Παράλληλα ο κ. Μιχαηλίδης, υποστήριξε πως λόγω των πυρών που δεχόταν το Υπουργείο Οικονομικών, για την κακή κατά την έκφρασή του συμφωνία που έγινε για τον Συνεργατισμό, συναίνεσε με τις συντεχνίες για να παραχωρηθούν αποζημιώσεις μέχρι €180 χιλ. Από πλευράς της ΚΕΔΙΠΕΣ, ο Σταύρος Ιακώβου είπε, πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι αναγκαίοι και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα μειωθεί σταδιακά ο αριθμός τους.
 
 
Εξάλλου ο κ. Ιακώβου σχολιάζοντας τις αιχμές που άφησε ο Γενικός Ελεγκτής για τον συγκεκριμένο εργαζόμενο, είπε πως πρόκειται για σημαντικό στέλεχος της εταιρείας. Υποστήριξε, επίσης πως κατά τη συμφωνία που έγινε και αφορούσε το προσωπικό, είχε αποφασιστεί πως τα διευθυντικά στελέχη του Συνεργατισμού που θα μεταφέρονταν είτε στην Ελληνική Τράπεζα είτε στην ΚΕΔΙΠΕΣ θα διατηρούσαν τα υπηρεσιακά οχήματα. Είπε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη από ανεξάρτητο οίκο για τη δομή, τη στελέχωση και τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΔΙΠΕΣ. Αξίζει να σημειωθεί πως άλλοι 300 εργαζόμενοι της ΣΚΤ που αφυπηρέτησαν μέσω του σχεδίου, εργάζονται στην Ελληνική Τράπεζα.