Ανειλικρινείς και ενδεικτικές των συμφερόντων της Τουρκίας, χαρακτήρισε ο γγ της συντεχνίας των T/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Τ/κ στην ανατολική Μεσόγειο, ρωτώντας τον «έχετε αφήσει Τ/κ στο βορρά του νησιού (για να υπερασπιστείτε τα δικαιώματά τους);».
 
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Αφρίκα, ο Σενέρ Ελτζίλ σε γραπτή του δήλωση ανάφερε πως θεωρεί ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την Κύπρο ως προεκλογικό εργαλείο για τις επαναληπτικές εκλογές στον Δήμο της Κωνσταντινούπολης.
 
«Μετά την ήττα της Τουρκίας στη Συρία και το Ιράκ, χρησιμοποιεί τους Τ/κ στη βόρεια Κύπρο, που είναι υπό την κατοχή της, ως πολιτικούς ομήρους για τις προσεχείς επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία ακολουθεί μια πολιτική μη επίλυσης του κυπριακού προβλήματος με απαράδεκτες προτάσεις, με στόχο την κατοχή ολόκληρου του νησιού, κρύβοντας πίσω από τα δικαιώματα της κοινότητάς μας».
 
Ο κ. Ελτζίλ αναφέρθηκε στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που ανήκει στην Κύπρο και «έχει έλξει όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην περιοχή μας» λέγοντας πως εργολάβος του του ιμπεριαλισμού είναι το έργο της μεγάλης Μέσης Ανατολής και ο συμπρόεδρος αυτού του έργου, ο Ταγίπ Ερντογάν, έχει βάλει στο μάτι τα δικαιώματα των Κυπρίων. Ο κ. Ερντογάν, συνέχισε, που μέχρι χθες έλεγε «τρόφιμους» τους Τ/κ τώρα μιλά για προστασία των δικαιωμάτων της τ/κ κοινότητας, όχι επειδή τους αγαπά αλλά γιατί εποφθαλμιά στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Το να κάνει κάποιος δηλώσεις ανειλικρινείς και εξ΄ολοκλήρου υπέρ του οφέλους της Τουρκίας, είναι δηλώσεις που δεν ωφελούν ούτε τους Τ/κ, ούτε την Κύπρο, σημείωσε.
 
Πηγή: philenews/KYΠΕ