Η ΛΕΜΕΣΟΣ χρειάζεται γήπεδο. Χρειάζεται ένα γήπεδο στο οποίο να μπορούν να αγωνιστούν οι ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης όχι μόνο στα εγχώρια πρωταθλήματα αλλά και στα ευρωπαϊκά. Το θέμα χρονολογείται και δικαιολογημένα ακούγονται στην πόλη μουρμουρητά, καθώς, αισθάνονται αδικημένοι οι πολίτες σε σχέση με τι έχει επενδύσει η Πολιτεία σε άλλες περιοχές της χώρας. Ένα γήπεδο, είναι μια επένδυση, υπό την έννοια ότι επενδύει το κράτος στον αθλητισμό και προσφέρει στους πολίτες έναν χώρο με πολλές δυνατότητες αλλά και ανέσεις. Άλλωστε, παλαιότερα, τα γήπεδα ήταν κοινωνικές συνάξεις για τους ανθρώπους. Ήταν η έξοδος τους τις Κυριακές. Σήμερα, βέβαια, αυτό έχει διαφοροποιηθεί, καθώς, έχουν αλλάξει και κοινωνικά δεδομένα και οι ανάγκες. Παραμένει, ωστόσο, μια κοινωνική συνάθροιση. 
 
ΔΕΝ πρόκειται να κάνουμε κοινωνιολογική ανάλυση του θέματος. Με αφορμή την προχθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που συγκλήθηκε με στόχο να ξεπερασθούν τα όποια προβλήματα είχαν προκύψει, αναφέρθηκαν πολλά. Εκείνο, ωστόσο, που πρωτίστως  ενδιαφέρει, είναι πως το έργο θα προχωρήσει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ως γνωστό είχε εξαγγείλει  την κατασκευή του έργου εκ μέρους της Πολιτείας, παρουσιάσθηκε αποφασισμένος το κράτος να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Φ», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε προ των ευθυνών τους τον ΚΟΑ, τους μελετητές και όλους τους συντελεστές του έργου, ανησυχώντας, προφανώς, ότι δεν είναι όλα διαχειρίσιμα, τουλάχιστον στον βαθμό που παρουσιάζονται. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του «Φ», ο Πρόεδρος υπέδειξε στον ΚΟΑ πως πρέπει να διορίσει διευθυντή έργου είτε συντονιστή, ώστε ο Οργανισμός να παρακολουθεί από κοντά τις διαδικασίες. Ο ΚΟΑ εκλήθη επίσης να συντονίσει τις ενέργειές του με την ΚΟΠ. 
 
ΕΙΝΑΙ προφανές, πως προβλήματα, τεχνικά κι άλλα υπάρχουν. Δεν φαίνεται να μην μπορούν να επιλυθούν. Δεν λήφθηκαν αρχικά υπόψη κάποια δεδομένα, που σαφώς και επηρεάζουν το έργο. Όπως για παράδειγμα, το γεγονός ότι κάτω από το γήπεδο διερχόταν ο Νότιος Αγωγός. Και μια σειρά άλλα ζητήματα, που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν. Ζητήματα που, ενδεχομένως, θα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί εξαρχής. 
 
ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ήδη σε μια διαδικασία δρομολόγησης του έργου. Το κράτος έχει αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου της Λεμεσού (Limassol Arena) και οφείλει να υλοποιήσει την πολιτική απόφαση. Θεωρούμε πως αυτό θα γίνει. Κυρίως, γιατί υπάρχει προσωπική εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό το επανέλαβε προχθές και ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος επεσήμανε πως «είμαστε βέβαιοι ότι με τις πρακτικές λύσεις που δρομολογούνται, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έμεινε ευχαριστημένος και όλοι οι πρωταγωνιστές θα συνεχίσουν, ώστε η Λεμεσός να αποκτήσει το γήπεδό της χωρίς καθυστερήσεις –αυτή είναι η προσπάθειά μας– και βεβαίως στο πλαίσιο του έργου που έχει προϋπολογιστεί».
 
ΣΥΝΕΠΩΣ, μετά τη σύσκεψη, την προσωπική εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων, το έργο θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί. Αναμένουμε πράξεις. Είναι ένα έργο σημαντικό για τη Λεμεσό, τους φιλάθλους και κυρίως για τον αθλητισμό.