Η Eurogate Container Terminal Limassol Ltd έχει ολοκληρώσει την Α’ φάση επενδύσεων, ύψους πέραν των €30 εκατομμυρίων, στο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού Λεμεσού. Στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας, έχουν αγοραστεί δύο νέες γερανογέφυρες τύπου “super post panamax”, οι οποίες τέθηκαν ήδη σε λειτουργία, καθώς και 17 νέα οχήματα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (Straddle Carriers).
 
Με την αγορά των δύο γερανογεφυρών, το λιμάνι Λεμεσού είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετεί τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αλλά και να προσελκύσει διαμετακομιστικό εμπόριο. Επιπρόσθετα, επισκευάστηκαν τρεις παλαιότερες γερανογέφυρες, ενώ αναβαθμίστηκε εξοπλισμός που είχε παραληφθεί από την Αρχή Λιμένων Κύπρου. Η εταιρεία προχώρησε παράλληλα στην εφαρμογή ενός καινοτόμου συστήματος πληροφορικής και σε μία σειρά κατασκευαστικών έργων για βελτίωση των υποδομών του τερματικού.
 

 
Ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων λειτουργίας και υποδομών του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων, σε συνδυασμό με την υιοθέτηση βέλτιστων διεθνών πρακτικών, έχουν καταστήσει το λιμάνι Λεμεσού σε μια από τις πιο προηγμένες λιμενικές υποδομές στην Ανατολική Μεσόγειο. Η εξυπηρέτηση των εμπορευόμενων πλέον γίνεται άμεσα και αποτελεσματικά.
 
Κατά το 2017 η Eurogate εξυπηρέτησε 547 πλοία και συνολικά 210.055 εμπορευματοκιβώτια, ενώ το 2018 ο αντίστοιχος αριθμός πλοίων ήταν 639 και των εμπορευματοκιβωτίων 234.497, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 16.8% και 14.1% αντίστοιχα.
 
Μιλώντας σε ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της Eurogate, κ. Γιώργος Πούρος, ανέφερε ότι «οι υψηλοί στόχοι που είχε θέσει η εταιρεία όταν αναλάμβανε τη διαχείριση του τερματικού τον Ιανουάριο του 2017, για αύξηση της παραγωγικότητας, ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής των πλοίων στο λιμάνι και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, έχουν επιτευχθεί». Επισήμανε, παράλληλα, ότι  προσβλέποντας στις αλλαγές και απαραίτητες ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την προώθηση διαμετακομιστικού εμπορίου, η Eurogate προγραμματίζει την Β’ φάση επενδύσεων που θα στοχεύει στην αναβάθμιση του λιμανιού Λεμεσού σε ένα σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
Οι λειτουργοί των ΜΜΕ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του τερματικού της Eurogate και να παρακολουθήσουν τη διεξαγωγή των εργασιών.