Το Θέατρο Κωμωδίας Ακίμοφ από την Αγία Πετρούπολη φιλοξενεί μεταξύ 29 και 31 Μαΐου το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Κύπρο, όπου παρουσιάζει το έργο του Νικολάι Γκόγκολ «Οι Παίκτες». Οι παραστάσεις σε Λευκωσία, Παραλίμνι και Λεμεσό εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος Σεζόν Ρωσικού Θεάτρου και του φεστιβάλ αδελφοποιημένων πόλεων Κύπρου- Ρωσίας «Λευκές Νύχτες στην Κύπρο».
 
Το έργο είναι φαινομενικά για μια φάρσα, μια κωμική ιστορία με αναπάντεχο τέλος. Στην πραγματικότητα ανασκαλεύει, αποκαλύπτει και απεικονίζει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την παρακμή, τη διαφθορά και τη σαπίλα της ρώσικης κοινωνίας του 19ου αιώνα. Το συγκεκριμένο έργο του λαμπρού Ρώσου δραματουργού και συγγραφέα αθάνατων μυθιστορημάτων κατέχει μια αξιέπαινη θέση ανάμεσα στο πιο γνωστό και αγαπημένο ρεπερτόριο της ρωσικής λογοτεχνίας. Σχεδόν 180 χρόνια μετά, στην εφιαλτικά αβέβαιη κοινωνία του σήμερα, το έργο αποκτά μιαν απίστευτη επικαιρότητα.
 
Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Τατιάνα Καζάκοβα, καλλιτεχνική διευθύντρια του φημισμένου Θεάτρου Κωμωδίας Ακίμοφ. Παίζουν οι ηθοποιοί Ντένις Ζάιτσεφ, Αλεξάντρ Ματβιέεφ, Βιτάλι Κουκλίν, Μιχαήλ Σλιβνίκοφ, Αλεξάντρ Κορνέεφ, Αλεξέι Κρασνοτσβέτοφ, Νικολάι Κολοσόφ, Στας Καμπλουκόφ.
  • 29 Μαΐου, Λευκωσία, Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, 8μ.μ. 22 761 607
  • 30 Μαΐου, Παραλίμνι, Αίθουσα συναυλιών Σχολής Ξένειον, 8μ.μ. soldoutticketbox.com
  • 31 Μαΐου, Λεμεσός, Παττίχειο Θέατρο, 8μ.μ. 
Η παράσταση θα δοθεί στα ρωσικά με αγγλικούς υπότιτλους. Η διάρκεια είναι 1 ώρα και 45 λεπτά χωρίς διάλειμμα, το όριο ηλικίας είναι 6+.

Η υπόθεση

 
Ο κλέψας του κλέψαντος, μια λέσχη αέναης απάτης, ένας συρφετός απατεώνων, που συναγωνίζονται στο πώς θα εξαπατήσει ο ένας τον άλλον, σ’ ένα περιβάλλον εξαπλωμένης διαφθοράς, μέσα στο οποίο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα.
Σ’ ένα μικρό πανδοχείο μιας επαρχίας καταφθάνει ο Ιχαριόφ, ένας ικανός χαρτοπαίκτης με ειδίκευση στις απάτες της τράπουλας. Σκοπός του είναι να αλιεύσει τα ανυποψίαστα θύματά του. Στο ίδιο πανδοχείο, όμως, γνωρίζεται με μια μικρή συμμορία χαρτοπαικτών, οι οποίοι ετοιμάζουν στημένες απάτες με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από τους ανυποψίαστους περαστικούς. Οι τρεις θαμώνες, απατεώνες – επαγγελματίες χαρτοπαίχτες θα συναντηθούν, έτσι το παιχνίδι θα εξελιχθεί από μια απλή χαρτοπαικτική παρτίδα σε μια κωμικοτραγική φάρσα με απρόσμενες συνέπειες. Η αγωνία, το πάθος και η αλαζονεία παρασύρουν τους παίκτες σ’ένα παιχνίδι χωρίς επιστροφή.
 
Πηγή: philenews