Κλειδώνουν όπως όλα δείχνουν σύμφωνα με το τελικό ανεπίσημο αποτέλεσμα δυο έδρες στον Δημοκρατικό Συναγερμό, δύο έδρες στο ΑΚΕΛ, μία στο ΔΗΚΟ και μία στην ΕΔΕΚ.

Ωστόσο, υπάρχουν νικητές και ηττημένοι στο χάρτη των εκλογικών ποσοστών των κομμάτων με μεγάλο χαμένο σε επίπεδο ποσοστών τον Δημοκρατικό Συναγερμό αφού κατέγραψε απώλεια ποσοστών 8,75%. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ανεπίσημα αποτελέσματα ο ΔΗΣΥ κατέλαβε ποσοστό 29% ενώ στις Ευρωεκλογές του 2014 έλαβε ποσοστό. 37.75%. Ωστόσο διατηρεί τις δυο έδρες στην Ευρωβουλή με το Λουκά Φουρλά να κλειδώνει την πρώτη έδρα σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος των τηλεοπτικών σταθμών.

Ελάχιστη άνοδο καταγράφει το ΑΚΕΛ με ποσοστό 27,5% ενώ στις Ευρωεκλογές του 2014 έλαβε ποσοστό 26,98%. Οι πρώτες εκτιμήσεις του αποτελέσματος του 2019 φαίνεται να ευνοούν τα ελαφρώς ανεβασμένα ποσοστά του ΑΚΕΛ οι ψήφοι των Τουρκοκυπρίων αφού γύρω στο 73% που προσήλθε στις κάλπες φαίνεται να έχει ψηφίσει τον συνδυασμό του ΑΚΕΛ.  Διατηρεί επίσης τις δυο έδρες στην Ευρωβουλή με τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ να κλειδώνει την πρώτη έδρα σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος των τηλεοπτικών σταθμών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: LIVE: Η ανεπίσημη ροή αποτελεσμάτων

Κερδισμένο από την εκλογική μάχη εξέρχεται το ΔΗΚΟ αφού κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο ποσοστών με 2,97% περίπου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ανεπίσημα αποτελέσματα. Στις Ευρωεκλογές του 2014 το ΔΗΚΟ έλαβε ποσοστό 10.83% ενώ σε αυτές τις Ευρωεκλογές κατέγραψε ποσοστό 13,8% σε συνεργασία με το Κίνημα Αλληλεγύη. Σημειώνεται πως η υποψήφια του Κινήματος Αλληλεγγύη στο ψηφοδέλτιο της εκλογικής συνεργασίας είχε εκλεγεί το 2014 με τον Δημοκρατικό Συναγερμό και αποχώρησε το 2016 διατηρώντας όμως την έδρα στην Ευρωβουλή. Ο Κώστας Μαυρίδης φαίνεται να κλειδώνει άλλη μία θητεία στην Ευρωβουλή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αποτελέσματος των τηλεοπτικών σταθμών.

Τη μάχη της 6ης έδρας με άνοδο της τάξεως του 2,92% κέρδισε η ΕΔΕΚ διατηρώντας την έδρα της στην Ευρωβουλή. Στις Ευρωεκλογές του 2014 έλαβε ποσοστό 7,68% σε συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων ενώ με αυτόνομη κάθοδο το 2019 έλαβε ποσοστό 10,6% σύμφωνα πάντα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: LIVE: Λεπτό προς λεπτό η εκλογική διαδικασία

Σοβαρό πλήγμα στα ποσοστά της Συμμαχίας Πολιτών η οποία επέλεξε σε αυτές τις Ευρωεκλογές την κάθοδο σε συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών και κατέγραψε ποσοστό 3%. Στις Ευρωεκλογές του 2014 έλαβε ποσοστό 6,78%.

Σοβαρή άνοδο παρουσιάζουν τα ποσοστά του ΕΛΑΜ σε σύγκριση με το 2014 αφού σε εκείνη την εκλογική αναμέτρηση έλαβε ποσοστό 2,69% ενώ στις Ευρωεκλογές του 2019 κατέλαβε ποσοστό της τάξεως του 8% χωρίς όμως να κερδίζει τη μάχη της 6ης έδρας.

Ποσοστό που δίνει εξωκοινοβουλευτική προς το παρόν παρουσία κατέγραψε η ΔΗΠΑ με 3,8% στην πρώτη εκλογική κάθοδο της.
 

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του 2014

 

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα του 2019 με καταμετρημένο το 100%