Ο Δήμος Λάρνακας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας καλωσόρισαν το Σάββατο 25 Μαΐου, το νέο κρουαζιερόπλοιο Crown Iris από το Ισραήλ.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) αναφέρεται ότι «το κρουαζιερόπλοιο, χωρητικότητας δύο χιλιάδων επιβατών, θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Χάιφα-Λάρνακα σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ σε κάποιες αφίξεις θα διανυκτερεύει και στη Λάρνακα. Ορισμένοι επιβάτες θα συμμετέχουν σε εκδρομές στην επαρχία, όπως στα Λεύκαρα και στην Αθηένου και σε άλλες γειτονικές πόλεις, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταβαίνουν στο κέντρο της πόλης». 
 
Προστίθεται ότι «η υποδοχή από την ΕΤΑΠ Λ/κας και τον Δήμο Λ/κας πλαισιώθηκε μουσικά από την τοπική ορχήστρα ακορντεόν του μαέστρου Ντάνιελ Σαμποτίνοβ ενώ προσφέρθηκαν σε όλους τους επιβάτες κυπριακά παραδοσιακά εδέσματα, χορηγία της εταιρείας «Αμαλία».  
 
Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας «καλωσορίζοντας τον καπετάνιο Σεργκέι Κρουπένιν, ευχαρίστησε την εταιρεία Mano Cruises που σταθερά επιλέγει τη Λάρνακα και τους τοπικούς αντιπροσώπους Louis Travel για τη συνεργασία, ενώ αναφέρθηκε στην επιδίωξη της Λάρνακας για αύξηση των κρουαζιεροπλοίων που προσεγγίζουν το λιμάνι της».
 
Πρόσθεσε ότι «η Λάρνακα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά βολική τοποθεσία, όπου ο επιβάτης μπορεί να μεταβεί με τα πόδια στο κέντρο της πόλης, ενώ σε κοντινές αποστάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες εκδρομές εντός της επαρχίας αλλά και σε άλλες περιοχές της Κύπρου. Το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας Λάρνακας είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας Λάρνακας» είπε και σημείωσε πως «γι’ αυτό θα πρέπει το κράτος να προχωρήσει άμεσα με την απευθείας διαδικασία με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή και ευελπιστούμε το συντομότερο να υπάρξει αίσια κατάληξη».
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης «κάλεσε το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων να κάνει το παν δυνατό ώστε να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στα πλαίσια των τρεχουσών απευθείας διαπραγματεύσεων με τον προσφοροδότη του έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας Λάρνακας, έτσι ώστε να υλοποιηθεί επιτέλους το μεγαλόπνοο αυτό έργο».
 
Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ