Παρά τις συνεχείς συστάσεις της Αστυνομίας, άλλοι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν σε διαφορετικές περιπτώσεις να οδηγούν αυτοκίνητο.
 
Στην πρώτη περίπτωση, 15χρονος στη Λεμεσό συνελήφθη για οδήγηση μηχανοκίνητου οχήματος χωρίς άδεια και για κατοχή ναρκωτικών.
 
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα γύρω στις 10:30 το βράδυ μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού εντόπισαν στα Πολεμίδια όχημα σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου και στη θέση τουθ οδηγού βρισκόταν ανήλικος. Στην προσπάθειά τους να κάνουν έλεγχο, ο 15χρονος διέφυγε και πέταξε στο δρόμο ένα νάιλον σακουλάκι.
 
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το σακουλάκι περιέιχε μικρή ποσότητα κάνναβης.
 
Λίγο αργότερα, η Αστυνομία εντόπισε τη διεύθυνση κατοικίας του ανήλικου με βάση τους αριθμούς εγγραφής του αυτοκινήτου. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι πήρε το αυτοκίνητο χωρίς την άδεια του πατέρα του και ότι τα ναρκωτικά ήταν δικά του.
 
Πατέρας και γιος κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον της Δικαιοσύνης.
 
Στη δεύτερη περίπτωση στην Πάφο, ανήλικο πρόσωπο οδηγούσε αυτοκίνητο, όχι εν αγνοία των γονέων του, αλλά έχοντας τον ίδιο τον πατέρα ως συνοδηγό.
 
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα σε δρόμο στην περιοχή Μεσόγης από μέλη της Τροχαίας Πάφου που πραγματοποιούσαν περιπολία.
 
Αυτοκίνητο που ανέκοψαν για έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οδηγείτο από ένα 15χρονο, ενώ στη θέση του συνοδηγού καθόταν ο πατέρας του.
 
Ο τελευταίος ανέφερε μάλιστα στους αστυνομικούς ότι θέλησε να μάθει στον γιο του οδήγηση υπό την εποπτεία του, για αυτό και του επέτρεψε να πιάσει τιμόνι.
 
Και δεν έφτανε μόνο αυτή η παρανομία, ο πατέρας δεν μερίμνησε καν να λάβει τις στοιχειώδεις προφυλάξεις για τους επιβαίνοντες του όχημα, αφού τόσο αυτός όσο και ο ανήλικος οδηγός δεν έφεραν ζώνες ασφαλείας.
 
Πατέρας και γιος μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, όπου ο πρώτος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα.
 
 
Φωτό αρχείου